Afbeelding

Volgend jaar weer derby's voor Nijnsel

Algemeen

Nijnsel - Aan het begin van het seizoen hield heel VV Nijnsel / TVE Reclame rekening met een zwaar seizoen waarin degradatie weleens werkelijkheid zou kunnen worden. Geen gekke gedachte, omdat vijf ervaren (basis)krachten voor een andere weg kozen. De start was echter spectaculair. De koppositie werd zelfs aangeraakt, maar daarna zette het verval zich in en kwam het gebrek aan ervaring bovendrijven. Met als resultaat alsnog een degradatie, want zondag verloor Nijnsel in de eerste ronde van de nacompetitie.

Herpinia was de tegenstander. Een zeer middelmatige ploeg uit de Vierde Klasse. Nijnsel speelde net als hen erbarmelijk. De geel-blauwen hadden meer balbezit, maar waren slordig, zonder vertrouwen en wisten geen enkele fatsoenlijke kans te creëren. De gasten ook niet, maar zij straften één onoplettendheid aan Nijnselse zijde af met een prima doelpunt. Dat gebeurde zo ongeveer halverwege de tweede helft. Een slotoffensief had Nijnsel misschien wel gewild, maar het lukte gewoonweg niet. Nijnsel speelde alleen de eerste twintig minuten van de wedstrijd redelijk, maar een flinke blessure van Nick van Heesch leek de jongens te doen schrikken.
Het feit dat Nijnsel geen enkele kans wist te creëren is niets nieuws. Al maanden is scoren een probleem. Daarom werd oudgediende Johan van der Pas enkele maanden geleden gevraagd om zich aan te sluiten bij het vaandelteam. Hij moest voor creativiteit gaan zorgen. Een rugblessure hield hem zondag aan de kant. Dat kon er ook nog wel bij. Zijn absentie voelde voor iedereen als een klap in het gezicht. Weg creativiteit, weg kapitein op een schip dat duidelijk sturing nodig heeft. Vooral omdat aanvoerder Tom ten Broeke al weken geblesseerd is. Verder zijn er weinig tot geen spelers die het voortouw nemen. Dat is ook niet gek. Nijnsel heeft een jonge ploeg die nog veel moet leren. Toch zullen volgend jaar spelers op moeten staan om - buiten Van der Pas en Ten Broeke - een leidersrol op te pakken. De terugkerende spits Stefan Hulsen zal dat wel doen, maar het is belangrijk dat ook enkele andere jongens het gaan durven.
Dan zal hoofdtrainer Arno Methorst er niet meer zijn. Hij vertrekt naar Nooit Gedacht. Methorst was zondag hevig teleurgesteld. Hij had zijn afscheid heel anders voorgesteld. VV Nijnsel / TVE Reclame kijkt terug op een prettige en goede samenwerking met de Eindhovense trainer. De hoofdcoach heeft de afgelopen jaren veel meer voor de vereniging gedaan dan hij had hoeven doen. Zo heeft hij onder andere constant de helpende hand toegestoken bij de jeugdafdeling. De pech voor Methorst was dat bepalende spelers vetrokken en er niet direct jongens van hetzelfde niveau klaarstonden. Hij heeft er net als de spelers alles aan gedaan om te handhaven in de Derde Klasse. Als team zijn ze blijven knokken, maar soms is dat niet genoeg. Voetbal kan spijkerhard zijn.

Maar… ook mooi. Natuurlijk, de degradatie doet zeer, maar in Nijnsel kijken ze graag met een positieve bril. De groep is volgend jaar weer een stukje volwassener, met Stefan Hulsen en Jelle de Louw zijn twee erg goede spelers binnengehaald en de kans is groot dat volgend seizoen weer enkele derby's op het programma staan. Dat maakt het voor het publiek ook weer een stuk aantrekkelijker.