Afbeelding

Veel prijzen naar Nijnsel

Sport

Sint-Oedenrode - De Rooijse ruiters organiseerde in het hemelvaarts weekend een springwedstrijd voor paarden en pony`s. De wedstrijd was tevens selectie wedstrijd voor de Brabantse outdoor kampioenschappen.

Op donderdag werd begonnen met de klasse M. In het basisparcours liggen de hindernissen op 1.20m hoogte. Marwin van den Nieuwenhuijzen startte in deze klasse het paard Giola en eindigde met een vierde prijs na twee foutloze parcoursen. Aansluitend in de klasse ZZ eindigde Marwin met het paard Spock ook met een vierde prijs. In de klasse Z, waar in het basisparcours de balken op 1.30 m liggen, waren in het basis maar 5 van de 50 deelnemers foutloos. Thom van Dijck en het paard Don Diablo hadden wel alle balken in de lepels laten liggen, maar de toegestane tijd overschreden, toch goed voor een zesde prijs. Don Diablo en Thom waren goed in vorm want ze verschenen ook aan de start in de Maarten van den Bosch Memorial 1.40m rubriek. In de barrage was een tijd van 41.93 seconde goed voor een tweede prijs. In de klasse Z eindigde Marwin met Figo met een tiende prijs en Suzan van Gastel en het paard Herbie met een twaalfde prijs.

Op donderdag startte Thom het paard Anukiya in de klasse L en behaalde een achtste prijs. In een rubriek voor vijfjarige paarden behaalde Marwin en het paard Illita B 24,6 punten en een eerste prijs. Thom en het paard ADSL van Olland.biz behaalde 23 punten en de tweede prijs.

Op zaterdag startte Larissa Laenen het paard Levesta SZ in de klasse B. In het barrage parcours waren 77.5 stijlpunten goed voor een derde prijs. Linda van Gastel startte haar paard Coco Flanel ook in deze klasse en behaalde met 73.5 stijlpunten de vierde prijs. In de klasse L startte Judith van den Nieuwenhuijzen het paard Izaminka B.Deze combinatie reed twee foutloze rondes. Goed voor een vijfde prijs. Annette Swinkels en haar paard Iciparis eindigde in deze klasse met een elfde prijs. In de klasse M startte Thom nogmaals het paard Anukiya en behaalde een derde prijs. Michelle Westerdijk startte haar paard Impress Me op een dressuurwedstrijd in Maarheeze in de klasse L1. De jury beloonde de proef met 65.3% en een tweede prijs.