Afbeelding

Voor het eerst met 600cc

Algemeen

Sint-Oedenrode - Na een lange winterperiode was het voor de zijspanracers van Rainbow uit Meierijstadnu echt tijd voor de eerste wedstrijd van 2018. Het zijspan is aangepast naar een 600cc, waar ze ook het WK mee rijden.

Een nieuwe uitdaging en hopelijk ook een goede opstap voor de nabije toekomst. In Brno waren 32 zijspannen aanwezig, dus een vol startveld, waarvan er ook teams uit het wereldkampioenschap aanwezig waren. De eerste kwalificatie was het wel even wennen aan het zijspan en moesten de nodige dingen nog aangepast worden voor de juiste grip. Toch wisten de heren als 15e te kwalificeren, als 9e 600cc zijspan.
Tijdens de sprintrace hadden ze een goede start en wisten ze een aantal plaatsen naar voren te rijden. Uiteindelijk kwamen ze als 12e over de streep. Daarna kwam de hoofdrace en daarin wilden ze het nog beter doen. Dit keer een slechte start en ze moesten heel veel plaatsen goed gaan maken. Na mooie gevechten met diverse teams zijn ze langzaam naar voren gereden en kwamen ze als tiende over de finish. Een goed resultaat voor het eerste raceweekend met de 600cc machine.