Rugspecialisten Luc van Kruijsdijk en Jan Kemps van Fysio Rooi.
Rugspecialisten Luc van Kruijsdijk en Jan Kemps van Fysio Rooi. Foto: Manon Swinkels

Fysiorooi bouwt aan de toekomst

Algemeen

Sint-Oedenrode - De afgelopen periode zijn ze bij Fysiorooi druk geweest met een verbouwing om de oefenzaal en de trainingsfaciliteiten binnen de praktijk flink uit te breiden. Ook het kantoor, balie en een van de behandelkamers is opnieuw ingericht.

Luc van Kruijsdijk en Jan Kemps hebben zich door de jaren heen gespecialiseerd in het behandelen van complexere rugklachten. Door scholing op het gebied van de wervelkolom, het op niveau houden van de kennis in het lokale rugnetwerk en korte lijnen met de rugspecialisten van de regio, staat er een sterk concept.

"De uitbreiding van de oefenzaal is er in eerste instantie voor een gespecialiseerd trainingsgedeelte voor chronische lage rugklachten, maar is ook goed inzetbaar voor revalidatie na bijvoorbeeld heup, knie en rug operaties", vertelt Luc. "Naast de bekendere trainingsapparatuur is er ook geïnvesteerd in specifieke rug trainingsapparatuur. De standaard rug en buikspier apparatuur grijpt te weinig aan op de kern van het rugprobleem. We hebben nu apparatuur gevonden, waar van wij overtuigd zijn dat we dit nu wel doen. Maar een sterke rug alleen, is niet voldoende!
De meeste mensen hebben acute rugklachten wat goed te verhelpen is met algemene of manuele fysiotherapie, echter er is ook een groep patiënten die last hebben van langdurige of steeds terugkerende rugpijn (chronische klachten). Vaak zijn deze klachten moeilijker behandelbaar, hebben ze geen duidelijk aanwijsbare oorzaak en vindt er ook na behandeling vaak snel weer een opleving van de pijn plaats. Met ons rug-herstelprogramma wordt gewerkt aan een duurzaam resultaat, door niet alleen aan de slag te gaan met de fysieke klacht maar juist ook met de mentale oorzaak, welke hier meestal de chroniciteit in stand houdt", aldus Luc van Kruijsdijk.

Mensen zijn vaak al op verschillende adressen geweest, waar veel focus is op puur en alleen het versoepelen en versterken van de rug. Vooral bij chronische rugklachten spelen gedrag, inzicht en leefstijl een grote rol. Hier wordt meestal te weinig aandacht aan besteed en daardoor zien we vaak toch weer terugval. Fysiorooi gaat in de behandeling hiervan naast manuele therapie, een goed trainingsprogramma en pijneducatie, ook in op gedrag en leefstijl.
Na jarenlange uitgebreide scholing en een verbouwing van de trainingsfaciliteiten is Fysio Rooi sinds 1 mei het tiende Rug Expertise Centrum in Nederland die werkt met een persoonlijk rug-herstelprogramma voor chronische rugklachten.

"Om te kijken of het programma geschikt is voor uw rugklachten, is er een rug-test ontwikkeld. U kunt deze online invullen of maak een afspraak zodat we er samen naar kijken. Kijk voor de test op: http://www.rugexpertisecentrum.nl/online-rugtest/"