Afbeelding

'Optreden in Paradiso is al een droom die uitkomt'

Human Interest

Sint-Oedenrode - Nog eventjes geduld en dan is het zover. De Rooise Kiki Mettler staat volgende week zondag op het podium van Paradiso. In de legendarische concertzaal in hartje Amsterdam staat Kiki in de finale van 'De Grote Prijs van Nederland' in de categorie Singer-Songwriter, de grootste muziekcompetitie van ons land.

Met een eigen EP, meer dan honderd boekingen en natuurlijk heel veel talent op zak, is de 22-jarige artiest al aardig op weg naar een serieuze carrière in de keiharde muziekindustrie. Uit het gesprek met Kiki blijkt al snel dat de juiste motivatie, een prima stem en de nodige muzikale kennis alleen niet genoeg is.

"Met het aantal boekingen en optredens die ik op dit moment doe, verdien ik mijn geld en kan ik mij semi-professioneel muzikant noemen. Het is mijn grote droom om voor 100% afhankelijk te zijn van muziek. Ik wil op het podium staan van grote festivals, cd's uitbrengen en met een clubtour door heel Nederland optreden. Maar om dat te bereiken, is er wel wat meer nodig dan alleen een sterke wil. Er zijn zoveel mensen met talent, dus je moet maar net die ene hit scoren of met de juiste mensen in contact komen."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant