Rhode zondag kampioen?

Sint-Oedenrode - Door de overwinning met 1 -3 tegen BVV in Den Bosch én door de resultaten van nummer twee en nummer drie, heeft Rhode aanstaande zondag de kans om op zes wedstrijden van het einde van de competitie, kampioen te worden.

Voorwaarde is dat Rhode thuis wint van WSC en dat EVVC verliest van Volharding in Vierlingsbeek. Het zijn luxe bespiegelingen want met een voorsprong van maar liefst zestien punten kan Rhode het kampioenschap alleen nog maar in theorie mislopen, m.a.w. dat Rhode kampioen wordt daar bestaat geen twijfel meer over. Ook de negentiende wedstrijd werd een overwinning voor Rhode, de zestiende al dit seizoen. Rhode is bezig met een ongekend succesvol seizoen. Twee jaar geleden werd de promotie van de derde naar de tweede klasse behaald, thans staat Rhode aan de vooravond om de stap naar de eerste klasse te maken.
In de wedstrijd tegen BVV zag het in eerste instantie niet naar uit dat Rhode met de drie punten terug naar Sint-Oedenrode zou gaan, maar op grond van een sterke tweede helft ging Rhode uiteindelijk als terechte winnaar van het veld.
De eerste helft had BVV een licht veldoverwicht en creëerde enkele fraaie kansen. Ook Rhode kreeg scoringsmogelijkheden via Kyron Brus. In de negentwintigste minuut kwam BVV op een 1 – 0 voorsprong via een gekruist schot waarop Rhode keeper Paul van Heesch kansloos was. Even leek BVV door te drukken en was een fraaie redding van de Rhode-keeper noodzakelijk om BVV niet verder te laten uitlopen. Rhode nam het initiatief over en werd gevaarlijker voor het BVV-doel. Een goede actie van Koen van der Zanden had nog geen succes, maar dit was uitstel. Want in de veertigste minuut was het Mark van der Zanden die Rhode op 1 – 1 schoot. In de vijfenveertigste minuut ontsnapte Rhode aan een achterstand. Een goede aanval van BVV met een honderd procent kans werd net voorlangs gekopt.
In de tweede helft was Rhode de bovenliggende partij en kreeg ook kansen om op voorsprong te komen. Kansen waren er voor Simon van de Wetering en Koen van der Zanden, die zijn doelpunt ten onrechte zag afgekeurd. Het was uitstel van executie. Een vloeiende aanval van Rhode werd abrupt afgebroken door een overtreding in het strafschopgebied. Penaltyspecialist Daan van Dinten schoot in de zeventigste minuut Rhode op een 1 – 2 voorsprong. Het was de zevende strafschop die Daan onberispelijk binnenschoot. Rhode bleef de aanval zoeken en de vijfentachtigste minuut werd de wedstrijd beslist. Een mooie aanval via Mart Krüsemann en Simon van de Wetering werd knap binnen geschoten door Rhode-topscoorder Koen van der Zanden met zijn veertiende competitietreffer. BVV had de kracht niet meer terug te komen waardoor Rhode de voorsprong makkelijk kan vasthouden.
Dit betekent dat Rhode, dat vanaf de eerste wedstrijd koploper is, aanstaande zondag de titel kan behalen in de tweede klasse. Tegenstander is dan WSC uit Waalwijk, dat zondag EVVC op een nederlaag trakteerde, een gemakkelijke opgave wordt het dus niet.