Winst en verlies voor v.v. Boskant

Sint-Oedenrode - Boskant heeft een drukke voetbalweek afgesloten met winst en verlies. Tegen Boxtel thuis werd het afgelopen donderdag een 2-0 overwinning en was Boskant de bovenliggende ploeg. Uit tegen Wodan was Boskant kansloos en moest met een 5-1 nederlaag het hoofd buigen voor de koploper uit Eindhoven.

Tegen Boxtel startte Boskant voortvarend. Na enkele goede reddingen van Boxtel doelman Tim van den Hooven, in de tweede en in de veertiende minuut, was ook hij kansloos toen Mark van der Heijden in de twintigste minuut, na aarzelen in de Boxtel verdediging, de 1-0 binnenschoot. In de 27e minuut had Daniel Mensah de gelijkmaker op de slof, maar de voorzet van Jesse van Homelen werd door hem hoog over geschoten.
Na rust was er flink meer spektakel. Boxtel kreeg enkele goede mogelijkheden, maar Boskant doelman Vincent Staals was niet te passeren! In de 57e minuut profiteerde Boskant van de ruimte die het door het aanvallende spel van Boxtel, kreeg. Na een verre trap van Frank van der Heijden klopte Jim van der Zanden z'n directe tegenstander en leverde een strakke voorzet af die door Ruud van der Heijden bij de tweede paal werd binnen gegleden: 2-0. Met enkele spectaculaire reddingen bekroonde Vincent zich in de periode daarna tot 'Man of the Match'! Boskant had via Joris van der Heijden (2x) en Ruud van der Heijden (1x) nog enkele goede mogelijkheden, maar had de pech dat doellat en –paal een doelpunt in de weg stonden.
Koploper Wodan was deze keer een maatje te groot (de thuiswedstrijd werd indertijd met 2-0 gewonnen door Boskant). Het strakke kunstgrasveld was duidelijk in het voordeel van de lichtvoetige en technische aanvallers van de thuisclub. Bij de eerste grote kans van Wodan, in de negende minuut, kon Boskant doelman Vincent Staals nog wel redding brengen, maar in de achttiende minuut was ook hij kansloos toen de voorzet van Arjan Antonis bij de tweede paal werd binnengelopen door Jari Lodewijks. Boskant was één minuut later al dicht bij de gelijkmaker, maar Wodan doelman Dave Voogt wist de inzet van Jim van der Zanden met het been uit z'n doel te houden. In de 26e minuut vergrootte de thuisclub haar voorsprong. De knal van Niels Reijnders raakte een verdedigend been en zeilde, onhoudbaar voor Vincent, tegen de touwen: 2-0. Het mooiste doelpunt deze middag kwam in de 35e minuut op naam van 'dribbelkoning' en uitblinker Oussama Ait Lahcen, die, na een aantal verdedigers omzeild te hebben, ook Vincent het nakijken gaf: 3-0. Na rust leek Boskant iets meer grip op de wedstrijd te krijgen. De eerste kans was weliswaar voor Wodan, maar daarna kreeg ook Boskant kansen en dat leverde ook een doelpunt op. Na een goede aanval over links werd de voorzet van Frank van der Heijden bij de eerste paal binnengekopt door Roy van der Linden: 3-1. Een tweede kans, in de 70e minuut, werd door Ruud van der Heijden helaas een half metertje naast geschoven. Daarmee bleek voor Boskant de koek op en nam Wodan de regie weer in handen. Dat leidde in de 78e minuut tot een vierde doelpunt toen Ngozi Okunde de voorzet van Arjan Antonis binnentikte. Daarmee was het nog niet gedaan, in de allerlaatste minuut maakte Arjan er zelfs 5-1 van. Een stevige nederlaag tegen een team dat bijna zeker het kampioenschap in de wacht gaat slepen!