Afbeelding

Meierijstad: de schoonste gemeente van Nederland?

Algemeen

Meierijstad - In een brandbrief aan alle gemeenteraadsleden vraagt ex-raadslid Jan Verhagen het gemeentebestuur om afdoende actie tegen het zwerfafval in heel Meierijstad. "Vrijwel alle inwoners van Meierijstad ergeren zich verschrikkelijk aan zwerfafval. Een aantasting van de leefomgeving! Zwerfafval leidt tot de verloedering van centra en buitengebied. Voor gevaar voor mens en dier. De centra worden vrij goed bijgehouden, dit in tegenstelling tot de wijken en buitengebieden", zo opent hij zijn brief.

Verhagen constateert dat Meierijstad naarstig op zoek is naar een thema om zich landelijk te profileren en dat er ook op toeristisch/recreatief getracht wordt Meierijstad beter op de kaart te krijgen. "Een schone omgeving lijkt me van groot belang, omdat dit het verblijf aangenamer maakt. Er liggen in onze gemeente volop mogelijkheden."

Het ex-raadslid refereert aan de Groenste gemeente van Nederland. "Sint-Oedenrode haalde destijds de felbegeerde titel Groenste Gemeente. Ik denk dat Meierijstad zich met het predicaat Schoonste NL Gemeente mooi kan profileren", zo schrijft hij.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant