De dames van de Commissie KinderLoop zijn ook druk met de voorbereidingen voor de OuderenLoop.
De dames van de Commissie KinderLoop zijn ook druk met de voorbereidingen voor de OuderenLoop.

De zevende ronde: Commissie KinderLoop

Algemeen

Sint-Oedenrode - De voorbereidingen op de SamenLoop voor Hoop Sint-Oedenrode zijn in volle gang. Tientallen vrijwilligers dagdromen al over de ideale SamenLoop en werken hard aan het verwezenlijken van die droom. DeMooiRooiKrant licht de komende maanden de verschillende commissies uit. Deze week komen de dames van de Commissie KinderLoop op bezoek.

Op zondag 2 september is het zover: de KinderLoop gaat van start en onze jongste helden zetten die dag alles op alles om een mooi bedrag bij elkaar te lopen voor het KWF. Gerry Vlemmings, Willeke van Weert, Ellis Zomers, Wendy Latijnhouwers en Berny Dekker zijn naast de organisatie van de KinderLoop ook druk bezig om deze actie voor kinderen te promoten. Het kan deze dag natuurlijk niet ontbreken aan het enthousiasme en de inzet van de kids. Willeke van Weert zet zich vooral in voor de OuderenLoop, maar daarover later meer...

"In plaats van 24 uur lang bestaat de KinderLoop uit een ronde van 24 minuten", vertelt Wendy. "Alle kinderen van de basisschool zijn van harte welkom om aan de KinderLoop deel te nemen. Of het nu kinderen zijn uit Rooi of niet, alle vriendjes en vriendinnetjes, nichtjes en neefjes kunnen zich individueel of met een groepje inschrijven. Er geldt echter één belangrijke voorwaarden: bij iedere groep is tenminste één begeleider vereist." Wendy legt uit dat het vanuit de organisatie een onmogelijk klus gaat worden om alle kinderen tijdens de KinderLoop in de gaten te houden.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant