Ad van der Heijden aan de rand van waar het parcours moet gaan lopen.
Ad van der Heijden aan de rand van waar het parcours moet gaan lopen. Foto: Jeroen vd Sande

SamenLoop voor Hoop – Een breed gedragen initiatief

Algemeen

Sint-Oedenrode - De rubriek Lezerspodium geeft onze lezers de kans om hun mening te ventileren in DeMooiRooiKrant of op www.mooirooi.nl. Deze week heeft Ad van der Heijden, voorzitter van de eerste editie van SamenLoop voor Hoop, ons mooie woorden toegezonden over de organisatie rondom het evenement dat in september op de agenda staat. 

Wat medio vorig jaar begon met een bescheiden oproep van Irda Habraken en Marion van de Ven, of mensen uit Rooi wilden meehelpen met het organiseren van een Samenloop voor Hoop, is inmiddels uitgegroeid tot een enorme beweging.

Het zal niemand meer ontgaan zijn dat er iets prachtigs staat te gebeuren in het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 september. De Samenloop voor Hoop van KWF-kankerbestrijding is een uniek evenement, waarbij deelnemers gedurende 24 uur, de strijd aangaan tegen kanker.

Het is geen wedstrijd, maar een vorm van continue wandelen door één of meerdere leden van een team. Als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Tegelijkertijd zetten we ook de ere-gasten in het zonnetje. Met de Samenloop voor Hoop proberen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de financiering van (nog) meer wetenschappelijk onderzoek, zodat de kans op genezing groter wordt voor (nog) meer kinderen en volwassenen en dat de kwaliteit van leven voor (ex)kankerpatiënten kan worden verbeterd. En daar is echt veel, heel veel geld voor nodig.

De voorbereidingen voor de eerste Samenloop voor Hoop in Rooi zijn in volle gang. Tientallen vrijwilligers in maar liefst elf commissies werken hier keihard aan zodat er straks een sfeervol en indrukwekkend event staat. En het is echt hartverwarmend om te zien en te ervaren dat enorm veel deelnemers, vrijwilligers, winkeliers en ondernemers hun steentje willen bijdragen. De verwachtingen worden dan ook elke keer weer overtroffen. Het aantal teams en deelnemers blijft gestaag groeien, evenals de vele acties die door de teams worden uitgezet. Prachtige acties en projecten. Van fiets- en wandeltochten tot en met een benefietconcert van onze volkszanger Nico. De inspanningen in Rooi blijven overigens niet onopgemerkt bij het KWF en de provincie Noord-Brabant. Zij volgen de ontwikkelingen op de voet.

Zowel in de aanloop naar het evenement als voor het event zelf, zal vaak een beroep worden gedaan op de vele (lokale) bedrijven en ondernemingen voor sponsoring.

Het enthousiasme onder alle vrijwilligers en deelnemende teams is enorm en ontzettend veel acties worden op touw gezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dus ook de vraag naar sponsoring vanuit het bedrijfsleven is groot.

We proberen, via de commissie Sponsoring, de aanvragen en verzoeken zoveel mogelijk te sturen en te coördineren. En dat zal niet altijd lukken. Wij hopen op begrip van alle betrokken vrijwilligers en ondernemers.

Samen lopen = Samen hopen.

Ad van der Heijden
Voorzitter bestuur SamenLoop voor Hoop Sint-Oedenrode 2018