Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 10e941
Op de koffie bij...

Op de Koffie bij: Elektro-klus Verhagen

Sint-Oedenrode - Daar waar de nieuwe bus van Tiny Verhagen staat, daar moet ik zijn. Het busje met daarop in het groot Elektro-klus Verhagen erop. Goed bedacht, denk ik voor ik de bel indruk. Een breedlachende Tiny doet open en geeft me een ferme handdruk. Niet veel later zitten we samen aan de koffie. Ik ben benieuwd naar zijn avontuur...

Want zo zou je het voor Tiny best kunnen noemen. De Rooienaar heeft namelijk besloten om na vele jaren voor zichzelf te beginnen. Als elektromonteur? "Dat is wel de basis ja", zegt Tiny. "Maar ik ben voor veel meer klussen in het huren. Als ik bij klanten was, merkte ik dat er veel behoefte is aan klusjesmannen die ook de wat kleinere klussen op zich nemen. Ik vind dat mooi om te doen. Eén van eerste eigen klanten is het gezinsvervangend tehuis hier achter." De kersverse ondernemer wijst naar de straat verderop. Daar is hij de klusjesman die meerdere uren per week zorgt dat alles tip top in orde is.

Elektromonteur is het vak van Tiny. Hij volgde er in zijn jonge jaren een opleiding voor, haalde later het Eerste Monteursdiploma. Bij Van der Vleuten Elektro mocht hij zich 27 jaar uitleven. Tiny: "Ik heb daar altijd met heel veel plezier gewerkt. Bovendien heb ik er veel geleerd. Daar ben ik Henk ontzettend dankbaar voor." Toch vond de vrolijke monteur het tijd worden om op eigen benen te staan. "Die wens heb ik altijd al gehad en het was nu of nooit. Ik wil er zijn voor mijn eigen klanten. Klantvriendelijkheid staat bij mij het hoogst in het vaandel. Duidelijkheid is vaak wat de mensen willen. Dat vind ik zelf ook. Als het ooit iets langer duurt dan gedacht, dan bel ik even op. Dan weten de mensen waar ze aan toe zijn."

Tiny beschikt over alle kennis en kunde die nodig is als elektromonteur. Hij kan groepen uitbreiden, Wifi-netwerken plaatsen, heeft ervaring in bedrijfshallen en kan werken met het aansluiten van machines. Maar als Tiny moet zeggen waar hij het best in is, dan is het in alle voorkomende elektro-klussen en renovatie of uitbereiding. Zo heeft hij de mogelijkheid om een heel team in te schakelen als mensen een complete verbouwing wensen. "Dat is wat ik bedoelde met 'alles te bieden hebben'. Laatst was ik bij een klant waar ook een plafond gemaakt moest worden. Daar zochten ze iemand voor. Toen ik zei dat ze niet verder hoefden te zoeken waren ze erg blij dat ik het ook kon maken. Mensen willen ontzorgd worden. Dat merk ik al jaren."

Dat is dan ook precies wat de klusjesman het liefste doet; mensen helpen bij hun verbouwing. Bovendien zit hij vol energie. "Ik heb alleen maar meer energie gekregen nu ik voor mezelf ben begonnen. Het is heerlijk om te doen!" Het lijkt heel even of Tiny in zijn auto wil stappen om te gaan werken, zo fanatiek komt hij over.

Ben je ook online te vinden? vraag ik terwijl ik het antwoord wel kan raden. "Jazeker! Www.elektroklusje.nl was nog vrij en dat vond ik wel een pakkende naam. Natuurlijk ben ik ook te vinden op www.elektroklusverhagen.nl." Toch schat ik in dat Tiny meer moet hebben van 'ons-kent-ons', aangezien hij veel mensen kent. "Dat klopt", zegt de klusser. "Via via kom ik nu al aan een paar geweldige klussen. Ik ga er tegenaan!"

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!