Knappe overwinning Rhode in Erp

Sint-Oedenrode - In het voetbal gaat het om doelpunten maken en het team dat de meeste doelpunten maakt, wint uiteindelijk de wedstrijd. Zo simpel is voetbal. Dit ervaarde Rhode zondagmiddag is Erp. Uiterst effectief benutte Rhode de kansen en won uiteindelijk verdiend de wedstrijd in Erp.

Beide teams begonnen met veel strijd en inzet aan de wedstrijd hetgeen meteen kansen opleverden voor zowel Erp als Rhode. De eerste grote kans was voor Rhode. Een ongelukkige actie van de keeper en goed doorzetten van Kyron Brus, bracht Kyron in de derde minuut in een kansrijke positie, hij werd hierbij stevig gehinderd hetgeen een strafschop opleverde voor Rhode. Daan van Dinten benutte deze strafschop feilloos. Daarna kende Erp een sterke periode met doelrijke kansen om de gelijkmaker te scoren. Enerzijds door slordigheid, anderzijds door sterk verdedigend spel van Rhode, kwam de gelijkmaker niet, die op dat moment wel verdiend zou zijn. Na het veldoverwicht van Erp in de eerste vijfentwintig minuten kwam Rhode enigszins beter in de wedstijd en kon Rhode uiteindelijk de voorsprong makkelijk vasthouden tot aan de rust.

Direct na de rust sloeg Rhode toe. In de zesenveertigste minuut bracht een Kyron Rhode op een 0-2 voorsprong na een fraaie combinatie tussen Geert Oerlemans en Koen van der Zanden. Een vlijmscherpe voorzet van Koen van de Zanden bereikte Kyron die knap scoorde. Amper bekomen van deze tegenslag voor Erp ging de keeper van Erp gruwelijk in de fout en scoorde opnieuw Kyron in de vijftigste minuut na goed doorzetten bij een aarzelende uittrap van de keeper. Hierna ontstond even een sterke periode van Erp waarin in de zesenvijftigste minuut de 1-3 werd gescoord. Even leek het er op dat Erp zou doordrukken maar zover liet Rhode het niet komen. Rhode bleef gecontroleerd voetballen en een mooie combinatie tussen Tim Stewart en Geert Oerlemans werd in de eenenzestigste minuut goed afgerond door Geert Oerlemans. Hierdoor brak definitief het verzet van Erp en kon Rhode de wedstrijd uitspelen. Erp probeerde het wel, maar was te slordig in het spel. Rhode bleef uiteindelijk gemakkelijk overeind en nam de drie punten mee naar Rooi. Omdat naaste achtervolger EVVC uit Vinkel met 2-0 verloor van BVV in den Bosch, verstevigde Rhode de koppositie in de tweede klasse. Met acht punten voorsprong op EVVC, dat wel een wedstrijd minder speelde, wordt zondag 18 februari de topper Rhode – EVVC gespeeld. Komend weekend is het carnaval en dus wordt er zondag niet gevoetbald.