Zo is te zien hoe moeilijk het is.
Zo is te zien hoe moeilijk het is. Foto: Mees van Dijk

Principe simpel, maar moeilijke klus

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op de zondagochtend stonden fanatieke bike-trialers al klaar om de uitgelegde parcours bij trialclub M.T.C.O.B te overwinnen. Waar je ook liep, overal waren de piepende banden en aanmoedigende mensen te horen. Helaas is de sport in Nederland nog niet zo bekend. Er waren dan ook maar een paar Nederlandse deelnemers, waarvan eentje zelfs uit Sint-Oedenrode. De overige deelnemers kwamen helemaal vanuit Duitsland.

Het principe van de sport klinkt simpel: rijd het parcours uit zonder je voeten op de grond te plaatsen. Dit is echter niet zo makkelijk als het lijkt. Er zijn vele obstakels waar de trialers op moeten springen, af moeten stunten en dat allemaal terwijl ze zichzelf in evenwicht moeten houden.
"Er zijn verschillende soorten parcours, met allemaal hun eigen moeilijkheidsgraad", vertelt Bart Verkuijlen, de Rooise deelnemer aan de wedstrijd. "Op deze manier kan iedere deelnemer op zijn eigen niveau meedoen." Zelf reed Bart het rode circuit, dit is een van de moeilijkere banen. Alleen het gele parcours is nog moeilijker.
Het was zondag erg koud, wat ook bij de deelnemers tot frustraties leidde. Gelukkig was er een clubhuis waar de deelnemers zich even terug konden trekken om op te warmen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding