Ollandia haakt af bij koplopers

Sint-Oedenrode - In Olland lagen de velden er redelijk bij en kon er zonder problemen gevoetbald worden. Tegenstander Spv stond op plek 2 in de rangschikking op slechts 1 puntje van de koploper. Voor Ollandia was het noodzaak om niet te verliezen om aan te blijven sluiten bij de bovenste en eigenlijk moest er gewonnen worden om echt mee te doen om de koppositie.

In het begin van de wedstrijd was het een beetje aftasten waarbij Ollandia zich wat liet inzakken het initiatief liet aan Spv. Deze ploeg wist daar echter geen gebruik van te maken en dus kwamen zij niet tot grote kansen. Ook Ollandia kon niet echt iets forceren. Er was slechts één kans voor Stefan Erven in de zevende minuut maar hij schoot voorlangs.

Gaandeweg de eerste helft bleken de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd en kreeg Ollandia de eerste echte grote kans. Een voorzet van Robert Erven werd door Steven van Dijke tegen de buitenkant van de paal gekopt i.p.v van 10 centimeter naar rechts. Helaas was het nog geen minuut later dat Ollandia een strafschop tegen kreeg. Slecht uitverdedigen maakt dat Spv de aanval kon overnemen en hun spits in stelling brachten. De bal werd nog wel door Gerbe Voets geblokt maar volgens de scheidsrechter op onrechtmatige wijze. Zwaar gestraft maar daar doe je niets tegen. De penalty werd hard en goed ingeschoten waarbij Tom Wouters nog wel zijn vingertoppen er tegen aan kreeg: 0-1 stand.

De eerste 20 minuten van de 2e helft leverde diverse kleine kansjes op en een grote maar het doel werd nog niet gevonden. Helaas was de leidsman er ook nog en door een aantal zeer discutabele beslissingen kreeg Ollandia niet wat ze toekwam. Zo werd er zelfs geen vrije trap gegeven bij een doorbraak van Stefan Erven die alleen op de keeper afging en van achter werd neergehaald. Omdat de aanvoerder hier wat van zei leverde hem dit een gele kaart op die later fataal werd. Want als we toch aan het weggeven zijn dan leggen we de bal maar op de stip na een lichte overtreding van Tom de Beer, die hiervoor zelfs rood krijgt. De penalty werd gestopt door Tom en ondanks het ondertal leefde Ollandia nog. Maar een zes minuten later ging de bal voor de derde keer op de stip en kreeg Carlo Siemons zijn tweede gele kaart. Met 0-2 achter en twee mannetjes minder is niet gemakkelijk. En toch weet Ollandia tot 1-2 te komen door een kopbal van Gerbe Voets die een prima vrije trap van Robert Erven binnen weet te werken. Dit was in de 78e minuut maar alle hoop was een paar minuten later vervlogen toen bij een uitval een voorzet van een van de buitenspelers van Spv prima tegen de touwen werd gekopt door de spits, 1-3. Voor de statistieken werd er in de 92e minuut nog de 1-4 gescoord en ging Ollandia behoorlijk teleurgesteld van het veld.