Afbeelding
Foto: Jeroen vd Sande

De Kienehoef 1 speelt gelijk

Sport

Sint-Oedenrode - Vrijdagavond 15 december traden de dames van Kienehoef 1 aan tegen TV Vorstenbosch. Op het Rooise tennispark werd het 2-2.

In de snijdende kou verloren Jolinde van der Zanden en Ellen van Brummelen hun wedstrijd helaas met 1-6, 3-6. Het spel van Iris van der Heijden en Patroeska Koot-Blok was daarentegen wel hartverwarmend. Na een gemakkelijk gewonnen eerste set kwamen de tegenstandsters op gang en ging de tweede set erg gelijk op. Met een stand van 6-6 was een tiebreak onvermijdelijk. De Rooise dames stonden even achter, maar vochten zich keihard terug en wonnen de tiebreak op karakter met 7-5. Uiteindelijke uitslag: 6-2, 7-6, en dus een 1-1 tussenstand.

Na een kop thee en een stuk appeltaart begonnen de dames vol energie aan de tweede wedstrijd. Iris van der Heijden en Ellen van Brummelen speelden een week eerder voor het eerst samen, wat goed bleek te werken en resulteerde in winst. Helaas wisten zij deze lijn deze week niet door te zetten en verloren zij met 1-6, 2-6. Patroeska Koot-Blok en Jolinde van der Zanden gingen de eerste set gelijk op met hun tegenstandsters, maar wisten de eerste set met 7-5 te winnen. In de tweede set ging het snel; de Rooise dames stonden met 5-1 voor toen Patroeska een enorme val op haar hoofd maakte. Een schrikmoment, maar voor Patroeska geen reden om op te geven. Haar vechtlust werd beloond en de dames wonnen de tweede set met 6-2. Eindresultaat: 2-2.

Met inmiddels vier gespeelde competitieavonden, waarvan er al drie in een gelijkspel eindigden, gaan de dames nu op een keurige derde plaats de winterstop in.