Basisschool Eerschot
Basisschool Eerschot Foto: Henri van Hoorn

Bijna alle Rooise leraren staken

Algemeen

Sint-Oedenrode – Bijna alle leraren van de Rooise basisscholen staken vandaag en dat betekent dat de meeste scholen dicht zijn. Ze zijn het namelijk niet eens met de werkdruk, het aantal handen in de klas en het salaris dat ze nu ontvangen. Sommige leraren vinden dat de nadruk dit keer te veel op het laatste onderwerp ligt.

Door: Kim Verstappen

Alle scholen in Sint-Oedenrode die bij de Stichting voor Katholiek Onderwijs Sint-Oedenrode (SKOSO) zijn aangesloten doen mee aan de staking en dus zijn deze scholen vandaag voor de leerlingen dicht. Een gedeelte van het personeel is nog wel aanwezig. Zij lassen voor zichzelf studiemomenten in of doen andere werkzaamheden.

Toch zijn niet alle scholen in Sint-Oedenrode dicht. Zo is de Springplank vandaag nog wel open. "Onze school zou pas sluiten als meer dan de helft staakt en dat was bij ons niet het geval. Twee leraren en onze remedial teacher gaan staken", vertelt Marieke van Boxtel, directeur OBS De Springplank.

Dat er zo weinig leraren gaan staken op de Springplank komt omdat het bij deze staking teveel zou gaan over het salaris. "We staan allemaal achter het staken voor minder werkdruk en extra handen in de klas, maar sommige vinden het accent nu teveel verschuiven naar het salaris", aldus Van Boxtel.