Afbeelding
Foto: Manon Swinkels

"Zo stond ik ineens op nummer één in de hitparade"

Human Interest

Sint-Oedenrode - Als tienjarig jongetje pingelde Nico van de Wetering voor het eerst op zijn gitaar. De muziekschool hield hij al gauw voor gezien. Zin om noten te leren lezen, dat had Nico niet. Hij leerde zichzelf wat akkoorden spelen en stapje voor stapje kreeg hij het gitaarspel onder de knie. Het begin was gemaakt. Op 1 november zit Nico alweer 25 jaar in het vak en samen met hem blik ik terug op zijn bijzondere carrière. 

Door Manon Swinkels

"Mijn oom, Thieu Sijbers, was vroeger de godfather van het Brabantse dialect. Hij schreef en zong liedjes over onze provincie en hij was daarmee regelmatig te horen op Omroep Brabant. Daarnaast had hij een eigen cabaretprogramma en dat alles deed hij in het Brabantse dialect. Iedereen kende Thieu Sijbers. Na zijn overlijden, zo'n twintig jaar geleden, ben ik zoetjesaan wat liedjes van hem gaan zingen. Later heb ik mijn repertoire uitgebreid met eigen liedjes."

In 1992 maakte Nico samen met andere Rooienaren een CD vol nummers over het leven in een dorp. Het kinderkoor en verschillende Rooise muzikanten werden opgetrommeld om er samen wat moois van te maken. "De CD presentatie vond plaats in De Beurs en deze zat afgeladen vol. Er was wel duizend man. Mijn eerste eigen nummer 'Altijd fist' was ook op deze CD te horen. De reacties waren positief en zodoende ben ik meer liedjes gaan schrijven."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant