Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 5e0346
Op de koffie bij...

Op de koffie bij: Puur Gevoel

Sint-Oedenrode - Terwijl ik aan het rondkijken ben heeft Kimberley van Steenbergen de thee al klaar, haar boekje met aantekeningen gepakt en begint ze te vertellen. We schuiven aan tafel. Nog voordat Kimberley aan haar eigen verhaal kan beginnen krijg ik een heel puur gevoel. Precies waarvoor ik kom…

Door: Lisa van de Ven

De 36-jarige Kimberley heeft voor ze haar eigen zaak is begonnen, acht jaar bij een bedrijf in de IT- sector gewerkt als Operationeel Manager. Ze is moeder van drie kinderen en woont al haar hele leven in Sint-Oedenrode. We nemen plaats tussen de kleurplaten en de andere 'werkjes' van de kinderen. Toen Kimberley zelf heel veel last kreeg van migraine, heeft ze een hele tijd 'aangerommeld'. Kimberley: "Ik ben op verschillende plekken geweest om meer energie te krijgen en van de stress af te komen". Ik heb scans en bloedonderzoeken laten uitvoeren en hier kwam uit dat ik kerngezond ben. Uiteindelijk was het antwoord misschien simpeler dan ik in eerste instantie dacht. Ik kwam bij een NLP-coach en die wist mij te vertellen: 'je doet werk wat je niet leuk vindt' Ik heb daarna besloten om mijn werk op te zeggen en mijzelf te verdiepen in het coachen, persoonlijke sessies, presentaties en het geven van cursussen op dit vlak. Dat heeft mij nu al zoveel energie en voldoening gegeven."

"Wanneer mensen een probleem hebben gaan ze vaak denken vanuit hun hoofd. Ze maken geen eigen keuzes meer, maar houden met van alles en nog wat rekening", vervolgt ze haar verhaal. "Wat vindt mijn omgeving hiervan? Hoe moet het dan met mijn huis? Kan ik dit wel? Uit angst maken ze dan maar geen keuze. Deze mensen leven vaak van vakantie tot vakantie. Echt je passie achterna gaan gebeurt dan niet meer. Dat vind ik zo'n zonde." Wanneer je dus kampt met vermoeidheid, onzekerheid, blokkades, een burn-out of een bore-out, kan Kimberley je daarbij helpen. Maar alleen als je er zelf voor open staat. "Als je open staat voor verandering dan gaat er ook iets gebeuren. Het begint dus bij jezelf."

Als NLP-coach past het wel om mezelf in het diepe te gooien. "Zo zit ik nu ook wel in elkaar, dat had ik een paar jaar geleden niet durven denken". Daarbij ben ik heel erg van het positief denken en bekijken. Dat zit in me, en dat is ook wel belangrijk in deze." Puur Gevoel is er voor particulieren maar zeker ook voor bedrijven. "Het is mogelijk om bijvoorbeeld bij het personeel bepaalde angsten weg te nemen zoals niet durven verkopen, niet durven bellen, angst om voor jezelf op te komen, enz. Je blijft een burn-out of bore-out voor. Het is belangrijk dat we ons gevoel niet negeren. Van verkeerde keuzes leer je alleen maar. Blijf daarom niet hangen in iets dat je niet leuk vindt maar ga je gevoel achterna. Puur zijn, en leven vanuit je gevoel," daar staat Puur Gevoel voor, besluit de onderneemster.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!