Afbeelding

Leerlingen halen ruim € 15.000 op voor het goede doel

Algemeen

Meierijstad - Op de vrijdag voor de kerstvakantie zetten onze leerlingen zich traditiegetrouw in voor de kansarme (wees)kinderen in Myanmar (Birma). De eerste- en tweedejaars leerlingen van de locatie Schijndel en de leerlingen van alle leerjaren van de locatie Sint-Michielsgestel liepen de jaarlijkse kerstwalk. Daarnaast hielden andere leerlingen zich bezig met ludieke acties ten behoeve van dit sympathieke en kleinschalige doel, zoals bijvoorbeeld met het organiseren van een pubquiz en het voetballen voor geld.

Dit alles leidde tot een totale opbrengst van € 15.198,11. Het grootste gedeelte hiervan,
€ 13.198,11, gaat rechtstreeks naar Stichting World Child Care. De overige € 2000 is bestemd voor het Elde Fonds. Morgenochtend – dinsdag 7 februari- wordt het bedrag uitgereikt aan de stichting. Dit gebeurt in het bijzijn van de klas met het hoogste opgehaalde sponsorbedrag.

Klas HT1a haalde maar liefst € 770,76 op met als hoogste gemiddelde van € 35,03. Jiles Avezaat haalde als leerling het hoogte bedrag op. Hij liep € 265,45 bij elkaar. De winnende klas en leerling zullen morgen in het zonnetje gezet worden.

De Stichting World Child Care ondersteunt een woongroep met kansarme (wees)kinderen op een grote school in de stad Mandalay. Deze kinderen krijgen hierdoor de kans om hun levensomstandigheden te verbeteren. De stichting wil ervoor zorgen dat de kinderen hun dromen kunnen verwezenlijken. De basis daarvoor is goed onderwijs.

Het slagingspercentage in Myanmar is laag. Jongeren moeten de laatste twee schooljaren verplicht Engelstalige overheidsboeken gebruiken, maar ze beheersen de taal onvoldoende. De stichting verzorgt al bijles Engels voor de jongere kinderen en gaat nu starten met een Bridging Class waarin de jongeren op hoog niveau Engels aangeboden wordt. Dat helpt ze bij hun eindexamen, bij hun vervolgstudie en bij het vinden van een goede baan. De jongeren zijn enorm gemotiveerd, omdat beheersing van de Engelse taal deuren opent naar een betere en zelfstandige toekomst.