De Leijgraaf in Veghel
De Leijgraaf in Veghel

Hell's Highway Run werkt samen met leerlingen uit Meierijstad

Algemeen

Sint-Oedenrode - In het weekend van 17, 18 en 19 juni 2016 vindt de eerste editie van Hell's Highway Run plaats op Recreatiegebied de Vlagheide in Eerde. De organisatie van deze Obstacle Run ligt in handen van Stichting Meierij Run.

Samenwerken met jongeren
Samenwerken aan hetzelfde doel is één van de speerpunten van de Hell's Highway Run. Teamwork staat voorop. "Het was voor ons dan ook een logische stap om jongeren uit de gemeente Meierijstad hierin te betrekken" aldus een woordvoerder van Stichting Meierij Run. De stichting benaderde hiervoor scholen die vallen binnen de grenzen van de nieuwe gemeente. Zij traden in contact met het Elde College in Schijndel en ROC de Leijgraaf in Veghel. Beide scholen zijn erg enthousiast om hun leerlingen een bijdrage te laten leveren aan de Run.

Elde College
"Leerlingen van het Elde College helpen de stichting bij het bouwen van de obstakels" aldus een enthousiaste Johan van Geffen. Johan is leerkracht Maatschappijleer op het Elde College. Hij juicht evenementen zoals deze graag toe. "Ik heb contact gelegd met mijn collega's van de afdeling Bouw en Hout. Ik heb samen met hen gekeken naar de mogelijkheden om leerlingen obstakels te laten bouwen. Stichting Meierij Run levert ons de bouwtekeningen van de obstakels aan, hier gaan de leerlingen mee aan de slag. Daarnaast bedenken leerlingen van de derde klas van het Tweetalig VWO passende namen voor de obstakels. De namen zullen betrekking hebben op de luchtlanding van de 101 militairen in Eerde" vertelt van Geffen tevreden.

ROC de Leijgraaf
Ook Mark Zanders van ROC de Leijgraaf steekt zijn enthousiasme voor dit maatschappelijke evenement niet onder stoelen of banken. "Leerlingen van de afdeling Sport & Bewegen zullen de begeleiding bij de obstakels gaan verzorgen. Onze leerlingen hebben affiniteit met sporten en bewegen en zien de begeleiding van deze stoere Run als een mooie toevoeging op hun CV. We zijn zelfs nog in gesprek met Stichting Meierij Run om te kijken of we de uren die de leerlingen maken tijdens het evenement kunnen aanmerken als stage-uren voor de leerlingen".

Sportdag voor scholieren
Uiteraard is bouwen en begeleiden niet het enige wat de leerlingen van het Elde College en ROC rondom Hell's Highway gaan doen. Scholieren uit Meierijstad zijn door de stichting uitgenodigd voor gratis deelname aan de Hell's Highway Run. Op vrijdag 17 juni organiseert Hell's Highway Run een sportdag voor scholieren. "Hieraan doen niet alleen de middelbare scholen mee, ook basisscholen melden zich enthousiast aan. Uiteraard passen we voor de jongere kinderen het parcours enigszins aan" aldus de tevreden woordvoerder van de organisatie.

Vrijwilligers gezocht
Lijkt het u ook leuk om als vrijwilliger mee te werken aan dit evenement? Stuur dan een mail naar info@hellshighwayrun.nl. Wanneer u meer wilt weten over de Hell's Highway Run kijk dan op www.hellshighwayrun.nl.