Foto: Kartcentrum Lelystad
Foto: Kartcentrum Lelystad

Zesjarig karttalent uit Sint-Oedenrode in finale

Human Interest

Sint-Oedenrode – Het zesjarige karttalent Frens van der Zanden staat komende zaterdag in de finale van een talentscouting tijdens de jaarlijkse nationale kartbeurs. Samen met vier andere geselecteerde talenten mag hij zijn kunsten aan een jury laten zien.

Zaterdag 7 januari is de openingsdag van de kartbeurs in Lelystad. Om 15.00 uur begint in het kartcentrum van Lelystad de finale van de Talentscouting, waar vijf geselecteerde talenten tussen de 6 en 9 jaar hun kunsten aan de jury tonen. Om 17.00u wordt de winnaar bekend gemaakt, voorafgaand aan de prijsuitreiking van het NK Karten. Dit officiële moment zal worden verricht door wethouder en 1e locoburgemeester Jop Fackeldey.
De Talentscouting is een initiatief van Kartcentrum Lelystad en Formido. Uit tientallen aanmeldingen via Facebook en e-mail zijn vijf jonge, enthousiaste talenten tussen de 6 en 9 jaar oud geselecteerd. Op 30 december oefenden de talenten op de trainingsdag hun kartvaardigheden en voelden ze hoe het is om Max Verstappen te zijn tijdens de mediatraining. Op 7 januari laten zij hun talent zien aan een vakjury. De winnaar wint een gloednieuwe Parolin Rocky Kart t.w.v. € 1.700,- en gratis deelname aan de kartschool van Kartcentrum Lelystad.
Tijdens de tweedaagse Kartbeurs kunnen bezoekers zich onderdompelen in de snelle wereld van de kart- en autosport en bij het naastgelegen Kartcentrum Lelystad tegen een gereduceerd tarief karten en raceklare wedstrijdkarts testen.