Afbeelding

“Ik weet dat mijn fans langs de kant staan”

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Eigenlijk is Mats van den Brand al zijn hele leven met autosport bezig. Het begon op zijn zevende met karten. Dat begon als hobby, maar veertien jaar later was hij al meerdere malen Nederlands en Europees kampioen geweest en draaide hij wereldwijd rondjes voor de wereldbeker. Tegenwoordig verdient hij zijn brood als begeleider van aanstormend kart/autosport talent en als karter. Sinds twee jaar is hij ook actief in de rallysport. Komend weekend staat hij aan de start van de ELE-Rally. Met voor hem als hoogtepunt zaterdagavond de proef in Sint-Oedenrode.

“Vorig jaar eindigde ik als achtste in de ELE. Toen reed ik in mijn eigen Nissan 350Z, dit jaar start ik in de Ford Fiësta van het team Verkooijen Rallysport. Natuurlijk hoop ik hoger te eindigen dan vorige keer. Het rijden op de proef in Sint-Oedenrode is voor mij nu al het hoogtepunt van de ELE”, vertelt Mats. Als je met hem praat heb je het gevoel dat je naast hem in de auto zit. Hij schakelt net zo vlug in zijn verhaal, als op het parcours. “Waarom de proef in Rooi het hoogtepunt van de ELE is?”, geeft Mats als antwoord op de vraag. “Meerdere redenen: het is zowat in onze achtertuin en je weet dat er publiek staat dat je kent. Fans en oud klasgenoten, ik zie ze niet, daarvoor ben ik veel te geconcentreerd bezig. Maar ik voel dat ze er zijn en dat is geweldig!”.

Mats startte in februari 2012 met de rallysport. Met aanvankelijk zijn vader, Mark, als navigator maakte hij een uitstap van de kart naar de auto. Al snel werden ook hier de talenten van Mats gezien. Eerst werd hij opgenomen in het Knaf Talent First programma en vervolgens meldde het team Verkooijen Rallysport zich. Er kwam een andere navigator, de Belg Eddy Smeets. Inmiddels werkt Mats ook in de rallysport gestaag aan een weg naar de top. Na het behalen van de Nissan 350Z Titel, en het Nederlands Kampioenschap divisie 3 in 2013, gaat Mats aankomend jaar zowel Nationaal als Internationaal de strijd aan. Dit keer met een Ford Fiesta R2.