Deze kinderen mogen zich voortaan natuurwachter noemen.
Deze kinderen mogen zich voortaan natuurwachter noemen.

Installatie met gouden randje

Algemeen

Sint-Oedenrode – Een bijzonder moment voor de nieuwe leden van jeugdnatuurwacht De Populier is de installatie. Zaterdagmorgen kregen de kersverse natuurwachters van wethouder Van der Heijden het befaamde speldje. Toch kwam de wethouder niet alleen daarvoor. Hij zorgde voor een gouden randje om de plechtigheid.

Van der Heijden kwam namelijk ook voor het uitreiken van de Groene Handdruk. Hij gaf deze aan bestuurslid Hetty Klerkx. Jeugdnatuurwacht De Populier ontvangt de handdruk wegens het betrekken van kinderen bij de natuur. De Groene Handdruk is een aanmoedigingsprijs voor inwoners, organisaties en bedrijven binnen de gemeente die zich inzetten voor duurzaamheid en biodiversiteit. De aanmoedigingsprijs van de Duurzame Driehoek wordt namens de Steekraad van het Groene Woud uitgereikt. Naast de Groene Handdruk ontvangt het bestuur een waarde-cheque. Deze kunnen zij gebruiken voor het verdere vervolg van het project waarmee ze de Groene Handdruk hebben mogen ontvangen.
De JNW wil kinderen van 9 tot 14 jaar bewust maken wat er in de natuur leeft. Elke maand is er op zaterdag een activiteit. Een van die activiteiten is nestkasten schoonmaken. Dit is ieder jaar nodig zodat vogels hun nest in een schoon nestkastje kunnen bouwen. Een andere activiteit is het bouwen van nestkastjes, voederplankjes of een vlinderkast. Hierbij mogen de kinderen zagen en timmeren. Dit vinden de kinderen erg leuk om te doen en draagt bovendien aan het vergroten aan de biodiversiteit. De overige activiteiten kunnen van alles zijn; het uitpluizen van uilenballen, bezoeken van een dierenpark tot een natuurwandeling. Ook zijn er activiteiten waarbij kinderen hun eigen huisdier mogen meenemen. Kortom; veel redenen waarom kinderen lid zijn van de JNW. Intussen bestaat ook de mogelijkheid dat ook middelbare schoolkinderen lid mogen worden of blijven, zodat ze vervolgens de overstap kunnen maken naar het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding