Afbeelding

Mevrouw Scheepens – Konings honderd jaar

Algemeen

Sint-Oedenrode - Een feestje vandaag op Odendael. Ciska Scheepens – Konings is vandaag honderd jaar geworden. Een bijzondere dag, zowel voor haarzelf als voor haar familie. De zoon van mevrouw Konings en zijn vrouw zijn al op het feestje aanwezig om er samen met haar een bijzondere dag van te maken.

"Vanmiddag komen de kleinzoon en de achterkleinkinderen op het feestje. Evenals enkele andere gasten," aldus de zoon van mevrouw Konings. Maar eerst is het de beurt aan Burgemeester Maas.
"Goedemorgen mevrouw. Van harte gefeliciteerd hé. Ziet u wie ik ben? Ik heb een ketting om en ik kom met u een gebakje eten." Daar weet mevrouw Konings wel een antwoord op. "De pastoor?" vraagt zij. Er wordt gelachen waarna de prachtige taart wordt aangesneden.

Of het in de familie zit? Daar zit wel degelijk wat in. De moeder van mevrouw Konings is namelijk 106 geworden en haar man is 95 geworden. Hij is zes jaar geleden overleden. In 1976 zijn zij samen naar een aanleunwoning van Odendael verhuisd. Gisteren woonde mevrouw Konings precies veertig jaar op Odendael. Twee mijlpalen in één week dus.
Met kerst woont mevrouw Konings al weer zes jaar op deze afdeling van Odendael, de woongroepen. Aan haar vrolijkheid én haar enthousiasme is wel te merken dat zij het naar haar zin heeft.


 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding