Afbeelding

Vijftigers aan het woord…

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zaterdag 10 september a.s. is het zover. Dan is de jaarlijkse vijftigjarigenreünie bij de "Helden van Kien". In aanloop naar deze reünie hebben we herinneringen opgehaald uit de basisschooltijd met (oud) Rooienaren die dit jaar 50 worden of net 50 geworden zijn. We laten leerlingen van toen herinneringen ophalen aan vroeger en we laten ze vertellen hoe het nu met ze gaat. Deze laatste keer basisschool Antonius van Padua uit Nijnsel. Aan het woord is Ruud Marinus. Ruud zit in de organisatiecommissie van de vijftigjarigenreünie en zal als de ceremoniemeester van de reünie aanwezig zijn.

"Mijn naam is Ruud Marinus en woon met mijn vrouw Colette en onze zoon Petter op 't Everse. We hebben daar de ruimte en het heel goed naar onze zin. Als je anderen vraagt, zul je zelf ook iets moeten laten zien. Dus ook van mij een stukje geschiedenis.

Ik zat op de kleuterschool bij Juffrouw Ineke en daarna kwamen wij als allereerste eerste klas op de nieuwe school. In 1972 is er in Nijnsel in de nieuwe wijk een nieuw schoolgebouw neergezet aan de Jasmijnstraat (waar ik woonde), Basisschool Sint Antonius van Padua. Een mooie tijd die jaren '70 om als kind op te mogen groeien in een dorp als Nijnsel. Ik wilde graag "als ik groot ben" lijfarts van Prins Willem Alexander worden. Die ambitie had ik op de lagere school al bijgesteld. Wat ik precies wilde gaan doen veranderde steeds maar 'de zorg' bleef mijn aandacht trekken. Na het schoolkamp van de zesde klas in 1978 in Nijverdal verliet ik de lagere school en ging ik naar Eindhoven naar het Eckart College waar mijn vader werkte. Samen fietste we naar Eindhoven. Maar ik had het niet naar mijn zin 'in de stad' en ben toen naar de Mavo in Rooi gegaan. Dat beviel me goed en zocht daar als puber mijn grenzen op. Heerlijke tijd gehad, die jaren 80!

Lees woensdag meer in DeMooiRooiKrant