Afbeelding

Centrum tijdens Kermisperiode goed bereikbaar

Algemeen

Sint-Oedenrode - Volgende week is het alweer Rooi Kermis. Een leuk evenement voor inwoners en bezoekers, kortom: niet de grootste, wel de gezelligste. Voor veel centrumondernemers brengt de opbouw, de kermis zelf en de afbraak best wel wat overlast met zich mee. Met name het autoverkeer van en naar het centrum ondervindt veel hinder. Rooi2000 en Centrummanagement willen er echter alles aan doen om het de bezoeker van het centrum zo gemakkelijk mogelijk maken.

Ze hebben daarom de winkeliers en hun medewerkers opgeroepen om tijdens de acht dagen opbouw tot en met afbraak de auto niet te parkeren achter de Rabobank, bij de Knapenhoek of bij de Emté. Waar dan wel? Tegenover de Kofferen bar, parkeerplaats Laan van Mariendael en bij De Neul.
Daarnaast gaan Rooi2000 en het Centrummanagement ervoor zorgen dat de hekken met "Doorgaand verkeer gestremd" pas om 14.00 uur zichtbaar op de weg worden geplaatst. Vóór deze tijd staan ze met de rug naar het verkeer parallel aan de rijstrook en vormen ze dus geen belemmering. Er komen ook duidelijke borden met "Parkeren Centrum", die verwijzen naar Rabobank, Knapenhoek en terrein Emté. Ook dringen de partijen er bij de gemeente op aan dat nauwlettend wordt toegezien op het minimaliseren van verkeersoverlast tijdens opbouw en afbraak. Op deze manier hopen ze bij te dragen aan een betere omzet voor de winkeliers tijdens deze dagen.