Interrailen door Europa
Interrailen door Europa

De reis van mijn leven!

Toerisme

Sint-Oedenrode - Pim Smit is achttien jaar. Vorig jaar heeft hij naar eigen zeggen de mooiste reis van zijn leven gemaakt.

"Voor mij was de keuze al snel gemaakt, maar het duurde even voordat ik mijn vrienden zover kreeg om tien dagen te gaan interrailen door Europa", aldus de avonturier.
Interrailen houdt in dat je met een treinticket dat geldig is voor een X-aantal dagen van stad naar stad reist. Mij leek dat een super gave ervaring."
Pim en zijn vrienden hebben in deze tien dagen vier steden uitgekozen om compleet te verkennen. De jongens hadden niets van te voren geboekt. Volgens Pim gaf hem dit een gevoel van vrijheid. "Niet wetende waar je de volgende dag naartoe gaat, waar je gaat slapen of wat je gaat doen, dat is heerlijk."
Vooraf is de route globaal uitgestippeld. Toch hebben ze terplekke voor een andere route gekozen. Er werd gestart in Eindhoven, om later naar Berlijn te gaan. Van daaruit ging het gezelschap door naar Wenen, Ljubljana en uiteindelijk kwamen ze in de prachtige havenstad Rijeka. "Vooral het contrast tussen die verschillende steden is leuk", denkt de treinreiziger terug. "Deze zomervakantie ga ik backpacken in Thailand met mijn vriendin, ook een super uitdaging natuurlijk."

Pim heeft nog heel wat landen en werelddelen op zijn bucketlist staan. "Maar eerst is het tijd voor Thailand. Dat gaat vast ook fantastisch worden. Ik heb een duikcursus in Nederland gedaan dus dat gaan we daar veel doen. Ik ben benieuwd!"

Pim's bucketlist

Zuid Afrika
Een roadtrip door Noord-Amerika
Backpacken in Zuid-Amerika

Interrailen door Europa