Afbeelding

"Ik vind het heerlijk om in Zweden te wonen"

Human Interest

Olland / Malmö - Over de hele wereld wonen 'Rooienaren'. Van Amerika tot Australië, van Noorwegen tot Frankrijk. Werk, de liefde of gewoon een ommezwaai brachten al deze globetrotters op een nieuwe plek. Toch zijn wij hier in Sint-Oedenrode benieuwd naar hen. Wie zijn ze, waar wonen ze en waarom? Missen ze het oude vertrouwde Rooi? Deze keer hebben we contact gelegd met Francine Vis. Ze woont nu in Zweden.

Van wie bende gij d'r inne?
"Ik ben d'r inne van Vis: mijn vader Lucas is dirigent, heeft vroeger de dorpskapel in Olland en het koor Polyhymnia gedirigeerd. Mijn moeder Wikkie speelt cello en geeft celloles. Mijn kleine broer Willem heeft o.a. zijn eigen bedrijf 'It's pure lunch' en is leider bij Scouting Rooi. Grote broer Dirk is schrijver, geeft les aan de kunstacademie en heeft vorig jaar het Net5 programma House Rules Holland gewonnen."

Waar ben je opgeroeid?
"Ik ben opgegroeid in Olland en heb daar tot mijn 18e gewoond. Daarna ben ik naar Amsterdam verhuisd om zang aan het conservatorium te studeren. Na mijn afstuderen wilde ik nog verder studeren en ben met mijn toenmalige Deense vriend naar Kopenhagen verhuisd."

Kopenhagen! Een mooie stad. Woon je daar nog steeds?
"In Kopenhagen heb ik de Opera Academie gedaan aan de Deense Koninklijke Opera. Ondertussen kreeg ik een relatie met de Zweedse bas Henning von Schulman en toen ik drie jaar geleden zwanger werd, zijn we naar Malmö verhuisd, net aan de andere kant van het water bij Kopenhagen (bekend van tv-serie The Bridge). Het leek ons een beetje veel om drie talen - Zweeds, Nederlands en Deens - in huis te hebben en het leek ons fijn als één van ons in zijn eigen land woont, in verband met alle bureaucratie."

Lees woensdag meer in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding