Afbeelding

CDA Meierijstad presenteert conceptverkiezingsprogramma

Politiek

Sint-Oedenrode - Op 22 juni 2016 presenteert CDA Meierijstad haar conceptverkiezingsprogramma voor de herindelingsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Meierijstad, die op 23 november 2016 zullen worden gehouden. De presentatie is het hoofdonderwerp van de openbare Algemene Ledenvergadering die om 20.30 uur in Ontmoetingscentrum De Loop'r, Pastoor Smitsstraat 40 in Olland/Sint-Oedenrode van start gaat.

Het verkiezingsprogramma is mede tot stand gekomen dankzij de input vanuit ouderenverenigingen, sportclubs, het bedrijfsleven, dorpsraden, gehandicaptenorganisaties en zo meer. Het CDA heeft deze informatie zorgvuldig bestudeerd en meegenomen bij het opstellen van het nu voorliggende concept. Op 22 juni krijgen de inwoners van Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode een laatste kans om met het CDA in gesprek te gaan. Iedereen die daarom nog een mondelinge of schriftelijke bijdrage wil leveren aan het verkiezingsprogramma is op genoemde datum van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Na deze openbare bijeenkomst zal de commissie aan de slag gaan om te komen tot het definitieve verkiezingsprogramma.

Reeds maandenlang is het CDA Meierijstad-interim-bestuur, met daarin afgevaardigden uit Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode, samen met diverse werkgroepen aan de slag om te bouwen aan een krachtig en doelgericht CDA Meierijstad. Buitengewoon positief en voortvarend, zo betitelt het bestuur de voortgang, en met een groot vertrouwen in de komende verkiezingen. CDA Meierijstad voelt zich daarbij in grote mate gesteund door het landelijke partijbureau. Dit is verder aangewakkerd door het bezoek van een Meierijstaddelegatie onlangs aan het voorjaarscongres in Utrecht, waar tevens een ontmoeting plaatshad met partijleider Sybrand Buma.

Behalve aan de fusie en het verkiezingsprogramma, worden er achter de schermen ook voorbereidingen getroffen voor de verkiezingscampagne, waarvan het landelijke CDA-najaarscongres in Veghel onderdeel is. Hiervoor verwachten de CDA-leden van Meierijstad op 12 november honderden partijgenoten op de CHV Noordkade.