De grote zaal van de Beckart wordt verbouwd. Op de foto enkelel bestuursleden:  v.l.n.r Frans Sijbers, Piet van Erp en Marlies Schepens
De grote zaal van de Beckart wordt verbouwd. Op de foto enkelel bestuursleden: v.l.n.r Frans Sijbers, Piet van Erp en Marlies Schepens

Ondersteun de Beckart en koop een verbouwingslot

Algemeen

Sint-Oedenrode - De komende zomervakantie is er geen rust voor de Nijnselse vrijwilligers. De grote zaal van de Beckart wordt momenteel verbouwd en dat duurt de hele zomer. Direct na de schoolvakantie, vrijdag 9 september is de verbouwing klaar en dan is de Beckart klaar voor de toekomst. Om een deel van de kosten te dekken is er een loterij. Woensdag start de verkoop van de lotjes.

"Deze verbouwing is het slotstuk van een flinke metamorfose in Nijnsel. Die begon met de herinrichting van het Nijnselse centrum tegelijkertijd is een groot deel van de Beckart gerenoveerd. Maar met de grote zaal was tot nu nog niets gebeurd", vertelt Frans Sijbers. Hij is de voorzitter van de Beckart en samen met het bestuur timmerde Frans de afgelopen jaren flink aan de weg. "De grote zaal was, zoals sommigen het zeiden, wat oudbollig aan het worden. In de afgelopen dertig jaar is daar niets meer mee gebeurd".

Nu het plafond weg is lijkt de zaal veel groter dan eerst. "Dat plafond komt ook niet meer terug" zegt Piet van Erp. Ook Piet is bestuurslid van De Beckart. "We pakken nu meteen de geluidsisolatie van de zaal aan. Enerzijds om de akoestische kwaliteit van de zaal te verbeteren, maar ook om geluidsoverlast naar buiten en de andere zalen te voorkomen. Bij de inrichting van de zaal denken verschillende ondernemers mee over hoe het er allemaal uit moet komen zien".

Ondanks dat de Beckart financieel niet slecht draait, is een verbouwing van deze omvang voor de beheerstichting net iets te veel. Maar gelukkig wist het bestuur een aantal financiële bronnen aan te boren. Zo kan men rekenen op een bijdrage van het Oranje Fonds, het VSB fonds en het coöperatief dividend van de Rabobank. Maar dat alleen is niet voldoende. Daarom worden er vanaf vandaag in Nijnsel ook lotjes verkocht voor een loterij, om zo nog meer geld bij elkaar te brengen. Die lotjes worden door diverse Nijnselse verenigingen verkocht en kosten vijf euro per stuk. Als dank voor het verkopen van de lotjes, is een deel van de opbrengst van de lotjes voor de verkopende vereniging.

Met de loterij zijn bijzonder fraaie prijzen te winnen. Zo is de eerste prijs een verblijf in huisje aan de Spaanse kust, de tweede prijs een flatscreen TV en de derde prijs is een fraaie fiets. Maar er zijn ook nog meer prijzen te winnen waaronder een ballonvaart. Notaris Grimbel Du Bois komt de winnende lotjes trekken tijdens het openingsfeest, dat vrijdag 9 september is. Houd voor het programma DeMooiRooiKrant in de gaten.