Afbeelding

Vader en zoon fietsten samen de Alpe d-HuZes

Algemeen

Sint-Oedenrode - Maurits Jansen en zijn zoon Tom (12) hebben op 2 juni meegefietst met de Alpe d'HuZes in Frankrijk. Ruim vierduizend deelnemers beklommen de tourberg fietsend of lopend. Maurits en Tom deden mee in een van de grootste groepen deelnemers, die van de BIG Challenge. Hierin zijn ruim 240 deelnemers uit de rundvee-, pluimvee-, en varkenshouderij vertegenwoordigd.

Daaraan is dit jaar de kalverhouderij toegevoegd. Binnen deze laatstgenoemde sector is Maurits als zelfstandige werkzaam. "Dierbaren in onze beide families zijn getroffen door kanker, een verschrikkelijke ziekte. Toen mij gevraagd werd om deel te nemen aan de Alpe d'HuZes, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik fietste al vaak samen met onze zoon. Toen Tom hoorde dat ik me wilde gaan inzetten voor het KWF (kankerbestrijding), vroeg hij of hij ook mee kon doen. Zo doende zijn we samen de uitdaging aan gegaan. En met succes, want we zijn samen de berg 3 keer omhoog gegaan. Ik ben later nog een keer naar boven gegaan tijdens de saamhorigheidsklim. Een geweldige ervaring, waar we met een goed gevoel op terug kijken. Veel dank zijn we verschuldigd aan onze sponsors, die onze inspanningen met hun donaties geweldig ondersteund hebben".

Tom mocht als jongste deelnemer van team kalverhouderij het bord met het eindbedrag van de BIG Challenge mee over de finish brengen: maar liefst € 1.058.162,- Dat is ongeveer 10% van de totale donaties die de Alpe d'HuZes heeft opgebracht.

Ook voor Tom was het een onvergetelijke ervaring. "Het fietsen was heel zwaar, maar echt super-gaaf om te doen. Op school leefde iedereen mee. De juffen, meneren en mijn klasgenoten waren heel enthousiast en hebben me veel aangemoedigd. Ook toen ik aan het fietsen was op de berg werd ik als jonge deelnemer extra aangemoedigd door de mensen die daar hielpen. Papa, mama en mijn broertje en zusje waren natuurlijk supertrots dat ik zelfs 3 keer omhoog ben gegaan, terwijl ik hoopte dat 2 keer zou lukken."