Daan van Hoorn stopt als beheerder van de scouting blokhut
Daan van Hoorn stopt als beheerder van de scouting blokhut

Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het duurt nog een paar maanden, maar dan stopt Daan van Hoorn als beheerder van de blokhut bij Scouting Rooi. Op 1 augustus is het precies 25 jaar geleden dat hij het avontuurlijke bestaan bij de Scouting verwisselde voor die van vrijwilliger bij dezelfde vereniging. "Een mooi moment om het stokje over te dragen", volgens de Rooienaar.

Daan woonde in zijn jeugd aan de Eerschotsestraat en zag zijn leeftijdsgenoten wekelijks bij de blokhut aan het Achterpad bij elkaar komen. "Daar wilde ik ook bij horen en in 1977 werd ik lid van de Welpen. De jongens gingen in die tijd bij de Welpen, daar ging het er net wat ruiger aan toe dan bij de meisjes, die bij de Kabouters gingen. Tegenwoordig wordt dat verschil gelukkig niet meer gemaakt", vertelt Daan. "Tja en dan word je te oud voor de Welpen en ga je naar de Verkenners. Daar leerde je hoe je zelf je potje moest koken. Daarna kwam ik bij de Rowans en werden we weer wat zelfstandiger om vervolgens bij de leiding te eindigen".

Maar ook na de leiding wilde Daan niet weg bij de Scouting en werd materiaalbeheerder. "Dat was een nieuwe functie bij de Scouting. voor die tijd had elke groep haar eigen spullen. Pannen, tenten, noem maar op. Er werd besloten dat we alles centraal op zouden slaan en je weet hoe het gaat als dingen van iedereen zijn. Dan zijn ze ook van niemand en als je dan niet oplet, slaat de slordigheid toe. Wat er dan gebeurt laat zich raden", zo vervolgt Daan. "Tja en weer een aantal jaren later kwam de functie van beheerder van de blokhut vrij. Dat was weer een nieuwe uitdaging, die ik graag aangreep. Het zou een roerige tijd worden".

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week