Afbeelding

Boodschappen doen én sociale contacten leggen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Er zijn veel senioren die amper het huis uit kunnen om boodschappen te doen. Dus de mobiliteit ontbreekt ook om er op uit te gaan voor sociale contacten. De wereld wordt dan een stuk kleiner. Gelukkig voor hen is Welzijn de Meierij met een nieuw initiatief gekomen: de Boodschappenbus. Maandagochtend reed de bus het eerste ritje. De chauffeur pikte vier Rooienaren op.

Alleen Rooienaren mogen namelijk gebruik maken van de Boodschappenbus. Eén dame uit Boskant, een bewoner van Camping de Kienehoef en twee senioren die woonachtig zijn aan de Meierij werden netjes door de chauffeur opgepikt om bij Albert Heijn te gaan shoppen. "We hebben 'op bezoek vrijwilligers.' Vrijwilligers die bij relatief eenzame Rooienaren op de koffie gaan om gezelschap te bieden. Zij constateerden dat er behoefte is aan een dergelijk initiatief. Zodat ze meer onder de mensen komen en niemand hoeven in te schakelen om boodschappen te doen. Dit is een pilot. We gaan kijken of het bevalt", vertelt Nelleke Post namens Welzijn de Meierij. Samen met Odendael heeft ze dit project opgepakt.
"In principe willen we dit ongeveer drie keer per maand gaan doen", voegt Ingrid Gevers van Odendael toe. "We hebben een bus en chauffeurs, dus het vervoer is er. Op 4 mei tussen 14.00 en 16.00 uur staat de volgende rit gepland. Mensen kunnen zich opgeven bij Welzijn de Meierij (073-5441400)." De bestemming van die middag is Emté. De Boodschappenbus richt zich niet op één winkel. "We willen alle supermarkten aan gaan, om het eerlijk te verdelen. Op den duur kan het ook zomaar zijn dat we eens een keer naar Woensel rijden, of naar Uden. Dan zijn de mensen er echt eventjes uit", legt Ingrid de mogelijkheden uit.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding