Er kan ook geraft worden bij HKC
Er kan ook geraft worden bij HKC

Kano instuif bij Rooise kanoclub

Algemeen

Sint-Oedenrode - 800.000 Nederlanders varen wel eens in een kano per jaar. Op vakantie wordt vaak een kanotocht gemaakt. Bij de Hooidonkse Kano Club (gevestigd aan de dommel in Sint-Oedenrode) kan je leren kanovaren.

HKC heeft vele mogelijkheden, naast slalom is ook freestyle mogelijk. Slalom biedt de basis voor Wildwater technieken en is ook zeer geschikt voor toertochten op stromend water. Daarnaast kan er ook als team van 4 personen gevaren worden in Raft's (R-4) waarbij samenwerken van groot belang is. Bij HKC zijn er veel families die samen de sport beoefenen. Kanovaren traint niet alleen de armen, maar juist ook buik en rug spieren en je gevoel voor evenwicht.

Als jij denkt ook zin te hebben in kanosport of er iets meer over wilt weten dan nodigt HKC je van harte uit. Op 2 april in het zwembad de Neul (Dommelstraat 20, 5492 CC Sint-Oedenrode) van 18.30 tot 21.00 kan je kosteloos deelnemen aan de kano-instuif. Een aantal enthousiaste vrijwilligers staan dan voor jou klaar om jouw vragen te beantwoorden, geven je instructie, helpen je in de boot en helpen je zelfs op het water. Naast kano's zal een raft niet ontbreken. Als we jou dan op die dag enthousiast gemaakt hebben kun je alsnog via Sjors Sportief aanhaken en vervolglessen krijgen om het varen nog beter onder de knie te krijgen. Wij, vrijwilligers van HKC zien je graag komen op de instuif. Tot 2 april dus! Ouders neem je zwemkleding mee en stap ook in. Kanovaren is bij uitstek geschikt voor families. Bij voldoende belangstelling wordt er een aparte oudersklas gestart. Kanovaren is niet duur, veel kan geleend worden van HKC. Iedereen dient wel in bezit te zijn van zwemdiploma's, zich goed te kunnen redden in het water. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld via : penningmeester@hooidonksekanoclub.nl, of op 0413-352275.