Afbeelding

Hell's Highway Run, sporten is gezond!

Algemeen

Meierijstad - Sporten is gezond, dat weten we allemaal. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Dit vroegen we Edith Timmers van Wegwijsinvoeding.nl.

Sporten voor een gezond lichaam
Edith is Orthomoleculair kPNI therapeut en is een van de samenwerkingspartners van de Hell's Highway Run. "Een evenement als Hell's Highway Run klinkt mij als muziek in de oren" aldus een tevreden Edith. Voor een gezond lichaam is sporten essentieel. Veel mensen kampen met lichamelijke klachten die zijn voortgekomen uit een ongezonde leefstijl. Mensen zijn gemaakt om te bewegen. "Toen ik hoorde van de obstacle run was ik meteen enthousiast" vertelt Edith. "Wanneer je gezond oud wilt worden dan is sporten een investering voor de toekomst." Sporten is doelbewust met je lichaam bezig zijn, je hartslag omhoog brengen en je uithoudingsvermogen testen en verbeteren. Iedereen wil tenslotte een hoge leeftijd bereiken op een gezonde manier. Sporten helpt je om gewicht te verliezen en op gewicht te blijven. Door het sporten gaat je stofwisseling omhoog en verbrandt het lichaam meer calorieën.

Kinderen en sport
Edith is erg blij met het initiatief dat de organisatie van Hell's Highway Run ook samenwerking zoekt met scholen om zo kinderen de kans te geven gratis mee te doen. Tot de leeftijd van 8 jaar is sporten meestal spelenderwijs. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen zich beter concentreren en gaan de sport of het spel steeds beter begrijpen. Via sport doen kinderen verschillende vaardigheden op, zij bouwen er doorzettingsvermogen mee op en leren initiatief nemen.

Door te sporten gaat de eigenwaarde van kinderen omhoog. Ze ontwikkelen een betere motoriek. Edith roept dan ook graag alle scholen uit Meierijstad op om zich aan te melden voor de gratis sportdag op vrijdag 17 juni 2016. Kinderen moeten volgens haar weg achter de Ipad, pc en televisie. Daar is de organisatie van Hell's Highway Run het roerend mee eens. Edith schreef zichzelf al in om deel te nemen, u toch ook?
www.hellshighwayrun.nl