Afbeelding

Vergadering voorbereidingscommissie op dinsdag 8 maart

Algemeen

Sint-Oedenrode - In de openbare vergadering van de Voorbereidingscommissie van dinsdag 8 maart 2016, aanvang 20.00 uur komen de volgende onderwerpen aan de orde:

A. Voorstellen:
Kadernota KCV (kleinschalig collectief vervoer)
Kadernota Veiligheidsregio
Kadernota GGD
Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied, Herziening III

B. Ter kennisneming/ter bespreking
Brief Dorpsraad Nijnsel d.d. 06-01-2016 (vestiging varkensbedrijf aan de Lieshoutseweg)
Brief bewonerscommissie De Dommeloevers d.d. 25-01-2016 (verplaatsing/vestiging AH)

De Voorbereidingscommissie vergadert in de raadzaal van het gemeentehuis. Voorafgaand aan de vergadering wordt tussen 19.30 en 20.00 uur het zogeheten technisch beraad gehouden in de kantine van het gemeente-huis. Daarbij zijn de behandelend ambtenaren aanwezig om technische (concrete, feitelijke) vragen over de stukken te beantwoorden. Ook het technisch beraad is openbaar.

Attentie: tijdelijke verruiming spreekrecht
Gebruikelijk is alleen spreekrecht mogelijk over geagendeerde onderwerpen. In het kader van de ontwikkeling van vergadervormen die mogelijk worden gehanteerd in de toekomstige gemeente Meierijstad, zal als experiment voorlopig tot aan het zomerreces ook spreekrecht worden gegund over niet-geagendeerde onderwerpen. De ervaringen worden daarna geëvalueerd.
Let wel, andere op grond van het Reglement van orde geldende beperkingen blijven wel gehandhaafd. Zo zal bijvoorbeeld geen spreekrecht worden gegeven over een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar of beroep op de rechter openstaat of heeft opengestaan en kunt u niet inspreken over benoemingen, voordrachten of aanbevelingen van personen. De griffier kan u hierover verder informeren.

U wordt van harte uitgenodigd gebruik te maken van het spreekrecht voor geagendeerde én voor niet-geagendeerde onderwerpen. U dient dit ten minste 24 uur voor aanvang van de desbetreffende vergadering kenbaar te maken bij de griffier; telefonisch (0413) 481911of per e-mail: griffie@sint-oedenrode.nl

De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen voor iedereen ter inzage op werkdagen vanaf aanstaande vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur, maar zijn ook te raadplegen op deze website.