Afbeelding

Derde Dialoogtafel

Algemeen

Sint-Oedenrode - De derde Dialoogtafel vindt plaats op donderdag 3 maart 2016 van 17.00 tot 19.30 uur in het gemeentehuis. Dialoogtafels worden regelmatig georganiseerd met als doel om de burgers te betrekken bij het beleid en de aanpak van de veranderingen in de zorg. Aan de hand van praktijksituaties gaan we in deze Dialoogtafel kijken hóe we de uitgangspunten van de tweede Dialoogtafel in praktijk kunnen brengen.

Inhoud vorige Bijeenkomst
Op 20 oktober 2015 vond de 2e Dialoogtafel Zorg in het gemeentehuis plaats. Met meer dan 60 enthousiaste bewoners, professionals, vrijwilligers en mantelzorgers is gesproken over een betere afstemming tussen de formele (professionele) zorg en informele zorg (mantelzorg en vrijwilligerswerk). Uitkomst was dat de volgende uitgangspunten vervuld moeten worden:
• We gaan uit van een gelijkwaardige samenwerking tussen cliënt, mantelzorger, vrijwilliger en professional.
• Er is ruimte voor de partijen om te doen wat nodig is, inclusief de aanpak van belemmerende factoren.
• Er wordt gebruik gemaakt van de kracht en de potentie van de partijen binnen hun samenwerking.
• Samen dragen we zorg om overbelasting van mantelzorgers, vrijwilligers en professionals tegen te gaan.

Uitnodiging 3e bijeenkomst
Aan de hand van praktijksituaties gaan we in deze Dialoogtafel kijken hóe we de uitgangspunten van de tweede Dialoogtafel in praktijk kunnen brengen. En als er dilemma's zijn die remmend werken, zoeken we naar concrete acties om die dilemma's te overwinnen.

De 3e Dialoogtafel vindt plaats op donderdag 3 maart van 17.00 tot 19.30 uur in het gemeentehuis. De rode draad in de Dialoogtafels is de vraag: Hoe kan goede ondersteuning eruit zien voor een bewoner van Rooi die dit, al dan niet tijdelijk, nodig heeft? Daarbij gaan we uit van de "eigen kracht" van de bewoner en van de inzet van zijn omgeving. Dialoogtafels worden regelmatig georganiseerd met als doel om de burgers te betrekken bij het beleid en de aanpak van de veranderingen in de zorg. U kunt meepraten!! En u kunt ook ideeën, initiatieven en feedback op halen. Wij stellen uw mening zeer op prijs!

U bent dus van harte welkom om op 3 maart deel te nemen aan de Dialoogtafel. Hiervoor kunt u zich aanmelden via een mail naar w.vd.geest@sint-oedenrode.nl.