Mia de Leijer
Mia de Leijer

Bestuur Zorg Coöperatie Rooi verwelkomt honderdste lid

Algemeen

Het bestuur van ZCR had het niet durven hopen. Binnen vier maanden na de officiële opening van Zorg Coöperatie Rooi, meldde zich het honderste lid. Reden om een bloemetje af te geven bij mevrouw Mia de Leijer en het glas te heffen op deze bijzondere gebeurtenis.

Op 1 september 2015 opende ZCR officieel het kantoor in Campus Fioretti. Daar waren heel wat voorbereidingen aan vooraf gegaan. Een groot team van Rooise vrijwilligers onderzocht de haalbaarheid van een zorgcoöperatie in Sint-Oedenrode. Nadat gebleken was dat ZCR een welkome toevoeging is op de bestaande vrijwillige en professionele aanbieders op het brede vlak van de zorg, werd een bestuur samengesteld, een Raad van Advies en een team van vrijwilligers die de begeleiding en advisering van de leden gaan uitvoeren.

Een goede communicatie zorgde ervoor dat al snel de eerste aanmeldingen binnenkwamen. Uiteraard leefden er ook veel vragen bij de Rooise mensen, die het wel eens waren dat er hulp nodig was bij het verkrijgen van de juiste, betaalbare zorg nu de overheid zich terugtrok en de gemeente steeds meer zorgtaken kreeg toebedeeld, maar niet konden inschatten welke rol de zorgcoöperatie zou kunnen spelen bij deze zoektocht naar de juiste zorg. Snel werd duidelijk dat het lidmaatschap van ZCR betekent, dat je er niet meer alleen voorstaat wanneer de zorgvraag op je af komt. De vrijwilligers van ZCR kunnen je begeleiden bij je zorgvraag. Samen zoeken naar de juiste oplossing en daar waar nodig hulp bieden in de vorm van informatie, bemiddeling en assistentie bij administratieve taken etc. Door dit allemaal tijdig te regelen sta je er niet meer alleen voor, je hebt een "maatje in de zorg" en dit maatje staat altijd aan jouw kant.

Mia de Leijer, 84 jaar oud en wonend op de Borchmolendijk, is blij met de komst van Zorg Coöperatie Rooi. Mia is gewend haar zaken vooraf goed te regelen en door haar lidmaatschap van de ZCR is zij verzekerd van een goede begeleiding en advisering wanneer een zorgvraag zich aandient. Voorlopig is dat nog niet nodig. Mia is een actieve vrouw, alleen in het huishouden heeft ze wel wat hulp nodig. Ze was blij verrast met het bloemetje en schonk meteen een glaasje wijn in op het succes van Zorg Coöperatie Rooi.