Afbeelding

Hellings machinebouw breidt uit op voormalig Pulles-terrein

Algemeen

Het oer-Rooise bedrijf Hellings machinebouw zit in de lift. Het bedrijf groeit de laatste jaren en zoekt daarom naar uitbreidingsmogelijkheden. Die ruimte heeft het inmiddels gevonden. Vorig week passeerde de akte voor de aankoop van het voormalig Pulles-terrein. Dat wordt door Hellings machinebouw overgenomen van STIVO projectontwikkeling.

In 2006 verhuisde Hellings Machinebouw B.V. naar het bedrijventerrein in Nijnsel. Op dat moment had de organisatie circa twaalf medewerkers in dienst. Onder leiding van de Rooise ondernemer en directeur/eigenaar Paul Hellings is de organisatie gegroeid naar een bedrijf met momenteel vijfenveertig medewerkers. Om deze groei voort te kunnen zetten was een groter onderkomen nodig. Hiervoor zijn diverse opties de revue gepasseerd. Echter is de wens altijd geweest om in Rooi gevestigd te blijven. Omdat de herontwikkelingen van de nieuwe plannen voor het voormalige Pulles-terrein uitbleven is contact opgenomen met de eigenaar van het perceel, STIVO (Gerard van Stiphout en Piet Voss). Dit heeft er toe geleid dat Paul Hellings per 16-12-2015 de nieuwe eigenaar is van het perceel en de gebouwen met als hoofddoel om de groei van Hellings Machinebouw B.V. te kunnen voortzetten.

Het terrein, dat nu geheel eigendom is van Hellings, heeft een oppervlakte van totaal 7000m2. Op dit moment worden er concrete plannen uitgewerkt voor de bouw van een multifunctionele en moderne bedrijfshal van ca. 3000m2. Hierbij vindt Hellings kwaliteit en uitstraling erg belangrijk. Een gedeelte van de bedrijfshal wordt geschikt om opgedeeld te worden in kleinere compartimenten.

Het pand waar het bedrijf sinds 2006 gevestigd is, heeft een oppervlakte van 2800m2. In dat pand blijven de kantoren gevestigd. Daarnaast behoudt de onderneming er de productie, het magazijn en onze huidige montageruimte. Met de nieuwe bedrijfshal breiden we onze montageruimte uit met 1800 m2. Daarnaast zullen er enkele spreekkamers gerealiseerd worden. Het overige deel van de nieuw te realiseren bedrijfshal wil het gaan verhuren aan andere bedrijven.

Op de huidige locatie gaat Hellings machinebouw, zodra de nieuwe bedrijfshal gereed is, inpandig het kantoor uitbreiden waardoor er een twintigtal nieuwe werkplekken ontstaan. "Dit is ook hard nodig", aldus Paul Hellings, "omdat het kantoor nu al te klein is om alle medewerkers - waaronder verkopers/projectmanagers, engineers/constructeurs, inkopers en administratieve krachten - van een goede werkplek te voorzien. Van het gedeelte van de nieuwe bedrijfshal dat een verhuurbestemming zal krijgen is nu nog 1150m2 vrij in te delen. Door de multifunctionele inrichting kunnen we ruimtes bieden vanaf 100m2, waarbij naar wens van de huurder een kantoor voorzien kan worden. Het bestaande kantoorgebouw op het voormalige Pulles terrein is ook bedoeld voor de verhuur en wel als bedrijvenverzamelgebouw. Er hebben zich reeds bedrijven gevestigd in de kantoren. We hebben hier de mogelijkheid om kantoorruimtes van 9 tot 350m2 te verhuren, naar wens van de huurder." In het voorjaar wordt gestart met de bouw van de nieuwe bedrijfshal. In het najaar dienen de werkzaamheden gereed te zijn. Aansluitend zal in het huidige pand de extra kantoorruimte gerealiseerd worden.

Hellings Machinebouw is actief in het ontwerpen, fabriceren en installeren van allerlei transportsystemen, maar ook speciaal machines voor de voedingsmiddelenindustrie. Sprekende voorbeelden hiervan zijn machines om verschillende smaken kleine zakjes chips in een grote zak samen te voegen, of machines om koekjes te stapelen en in doosjes te doseren.

Harold Bouwmans, projectontwikkelaar voor STIVO: "We zijn content met de verkoop van de locatie aan "buurman" Hellings Machinebouw, een mooi groeiend Nijnsels bedrijf. Een ondernemer kan hierdoor voor Nijnsel (Sint-Oedenrode worden behouden! Het traject van verkoop/koop is heel prettig, open en snel verlopen. De gemeente heeft een aantal jaren geleden het bedrijventerrein Nijnsel gerevitaliseerd. Het is dan ook positief dat de voormalige Pulles-locatie, toch een markante plek aldaar, na vijf jaar tot ontwikkeling komt."