Olland maakt er altijd een bijzonder Kerstfeest van
Olland maakt er altijd een bijzonder Kerstfeest van

Alweer zesde levende kerststal in Olland

Algemeen

Olland - Het loopt alweer richting het einde van het jaar. Het kerstfeest komt in beeld en overal zie je in huizen en tuinen de kerstversiering verschijnen. Om die dagen in Olland wat extra sfeer mee te geven, is met de hulp van veel vrijwilligers op het Dorpsplein in Olland de kerststal weer opgebouwd en is dan te bezichtigen t/m 8 januari. Je kunt er tegen betaling een kaarsje aansteken. De opbrengst daarvan is voor de instandhouding van de (levende) kerststal.

Er komt ook weer leven in de stal. Dat begint al als je op 24 december laat in de middag in Olland bent. Je loopt dan de kans Jozef en Maria tegen het lijf te lopen, die samen met hun ezeltje op zoek zijn naar een slaapplaats voor de nacht. En op kerstavond om halfnegen zullen ze die eindelijk vinden…. Want voor het zesde jaar op rij heeft Olland weer een 'levende' kerststal. Op kerstavond, donderdag 24 december van 20.30 tot 22.00 uur en op tweede kerstdag, zaterdag 26 december, van 11.00 tot 12.30 uur komt het kerstverhaal op het Dorpsplein tot leven. De mooie beelden in de stal worden dan tijdelijk omgeruild voor levende figuren.

Maria en Jozef met het kindje Jezus, de engel, de herders en de drie koningen maar ook een echte ezel, schapen en een kalf zullen op kerstavond en tweede kerstdag in de kerststal te zien zijn. Een grote, helder verlichte kerstster leidt je naar de stal op het Dorpsplein. Het kerstverhaal wordt verteld en de Ollandse Dorpskapel speelt op Kerstavond muziek. Op Tweede Kerstdag zal de familie van Hoof samen met de jeugd-dorpskapel/schoolorkest kerstmuziek ten gehore brengen.

Dus "komt allen te samen" die speciale Kerstsfeer proeven rondom de brandende vuurkorven. Je wordt hartelijk ontvangen met warme chocomel of een glaasje glühwein. Maar let rond de jaarwisseling wel een beetje op met het afsteken van vuurwerk? Olland wil graag nog jaren van de stal met mooie beelden kunnen genieten.