Logo mooirooi.nl
Koor Polyhymnia   | Fotonummer: b3e5b6
Koor Polyhymnia
Kunst en Cultuur

Kerst, Polyhymnia, Siskin en de luchtmacht

  Cultuur

Sint-Oedenrode - Gemengd koor Polyhymnia uit Olland, verzorgt in samenwerking met Siskin uit Sint Oedenrode een kerstconcert. Dit concert vindt plaats op zondag 20 december om 14.00 uur in Cultureel Centrum Mariëndael.

Het kerstconcert is voor gemengd koor Polyhymnia één van de hoogtepunten in het jaar. Ook deze keer belooft dit concert een groot succes te worden. Bovendien krijgt het concert een extra dimensie door het optreden van de zanggroep Siskin. Dit jaar brengt Polyhymnia niet-alledaagse kerstliederen in verschillende talen, o.a in het Catalaans. Ook zijn er nieuwe kerstliederen, waaronder het prachtige O Jesulein Süss van Johan Sebastian Bach. Polyhymnia zingt alle liederen zonder begeleiding onder leiding van Nicole Friedrich- Krijnen.

Het zingen is de zussen Thea, Dianne en Anja Timmers met de paplepel ingegoten. Naast een actief zangersleven in allerlei koren, vormen ze samen met Thom Koldenhof (pianist) de groep Siskin. Tijdens dit kerstconcert brengt Siskin kerstliederen in allerlei stijlen: luisterliedjes, close harmony, medleys en een vleugje klassiek.Speciaal voor deze gelegenheid heeft Thom het stemmige kerstlied Ring Christmas Bells gearrangeerd voor het koor Polyhymnia, 3 vrouwenstemmen (Siskin) en piano. De toegang is gratis. Het concert begint om 14.00 uur en duurt tot circa 16.00 uur. Na afloop is een vrijwillige bijdrage voor de gemaakte kosten zeer welkom.

Luchtmacht
Een paar dagen na dit concert zal Polyhymnia op kerstavond de Kerstviering voor Luchtmachtpersoneel opluisteren. Dat vindt plaats op vliegbasis Eindhoven. Het betreft een besloten bijeenkomst.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!