Jannie Brinkman zorgt dat  in 'De Loop'r alles op rolletjes loopt
Jannie Brinkman zorgt dat in 'De Loop'r alles op rolletjes loopt

"In De Loop'r is geen enkele dag hetzelfde"

Algemeen

Olland - Het is alweer bijna drie jaar geleden dat 'De Loop'r' in Olland werd geopend. In die tijd is het gemeenschapshuis een begrip geworden bij de Ollanders. Maar ook steeds meer mensen van buiten Olland weten de multifunctionele accommodatie aan de Pastoor Smitsstraat te vinden. De Loop'r is naast het Ollandse gemeenschapshuis ook het onderkomen voor basisschool De Sprongh, verschillende maatschappelijk georiënteerde bedrijven en verenigingen. Samen met Jannie Brinkman, de beheerster van het gebouw, kijken we naar de betekenis van De Loop'r voor de Ollandse gemeenschap.

Jannie woont inmiddels al weer meer dan twaalf jaar in Olland. Ondanks dat haar roots in Sint-Oedenrode liggen is ze in al die jaren een betrokken inwoonster van het kleinste Rooise kerkdorp geworden. Zij is getrouwd met Twan en samen hebben ze één dochter en het tweede kindje is onderweg. Toen ruim een jaar geleden de vacature voor beheerder van 'De Loop'r' kwam, solliciteerde zij naar deze functie. Met haar horeca-ervaring bleek ze de juiste persoon om samen met haar zes collega's het Ollandse gemeenschapshuis te runnen.

Elke dag iets anders
"Er is geen enkele dag hetzelfde sinds ik hier in De Loop'r werk' vertelt Jannie. "Dat kan ook niet want het werk dat ik hier doe is wel zo enorm veelzijdig. Ik ben het aanspreekpunt voor de verenigingen en andere huurders van het gebouw. Ria van Rooij ondersteunt mij daarbij en samen vervullen wij ook de conciërgetaken op De Sprongh. Dan weer ben ik bezig met bestellingen voor het horecadeel, maar ook het schoonmaken en het vegen van de stoep horen bij het werk. Daarnaast organiseren we samen met de Ollandse verenigingen heel veel activiteiten hier. Zeker in een periode als deze met de kerstdagen en de carnaval in het vooruitzicht is dat een flinke, maar heel leuke uitdaging". Wie denkt dat het werk voor Jannie daarmee klaar is, die heeft het mis. Want ook het bijhouden van de website en het maken van flyers voor alle activiteiten die in 'De Loop'r' plaats vinden, horen bij de werkzaamheden van deze vlijtige Ollandse bij.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant