Chris Traa en Sjack van Beljouw (r) bij de bus van Beljouw Machine Service
Chris Traa en Sjack van Beljouw (r) bij de bus van Beljouw Machine Service

Rooi Werkt ziet mismatch op arbeidsmarkt

Algemeen

Sint-Oedenrode - Door toenemende automatisering en digitalisering verdwijnen in sommige branches veel banen, onder meer in de landbouw, industrie en financiële dienstverlening. In andere bedrijfstakken is juist sprake van een tekort aan gekwalificeerd personeel. Dit speelt met name in de ICT en bij bepaalde technische beroepen.

Toch een techniekmatch
Er is ook in Rooi veel vraag naar technisch geschoolde mensen. Bij Rooi Werkt melden zich niet veel technische kandidaten. Gelukkig had de zoektocht voor Sjack van Beljouw wel resultaat!

Beljouw Machine Service (BMS) zocht een ervaren monteur voor het onderhoud van graafmachines. Eigenaar Sjack van Beljouw heeft zelf contact met Rooi Werkt opgenomen toen hij deze vacature had. Hij vindt het een sympathiek initiatief en heeft vertrouwen in de lokale en directe aanpak. Via Rooi Werkt heeft hij een aantal kandidaten gesproken en daaruit Chris Traa (58) geselecteerd. Van Beljouw heeft Chris op payroll basis in dienst genomen. Dat betekent dat het payrollbedrijf het werkgeverschap overneemt, zij stellen het contract op, doen de salarisbetaling en zorgen voor het doorvoeren van CAO-wijzigingen. Chris Traa had zich direct ingeschreven bij Rooi Werkt toen hij werkloos werd. Hij is na 2,5 maand werkloosheid enthousiast begonnen bij BMS en heeft het prima naar zijn zin.

Veel kandidaten voor administratieve, productie en/of schoonmaak banen
Amina (44), geboren in Somalië, werkt sinds het voorjaar als vrijwilliger op de linnenkamer bij Odendael. Rooi Werkt heeft hierin bemiddeld. Amina geeft aan: 'Ik vind het werken fijn, ik ben blij met mijn werk. Het bevalt me heel goed. De vrouwen waar ik mee samenwerk zijn heel aardig.' Toch blijft Amina ook uitkijken naar een betaalde baan. Ze zou graag aan de slag gaan in een baan in de productie. Amina is niet de enige. Er zijn veel werkzoekenden in Sint-Oedenrode die net als zij uitkijken naar werk in de productie of bijvoorbeeld in de logistieke of schoonmaaksector.
Ook heeft Rooi Werkt heeft al veel kandidaten gesproken die een baan zoeken als receptioniste/telefoniste of administratief medewerker. Zij hebben vaak hun baan verloren door bezuinigingen of de voortschrijdende automatisering. Stuk voor stuk zijn het ervaren, representatieve en zeer gemotiveerde mensen die graag weer aan de slag willen, het liefst in Sint-Oedenrode.
Heeft u een vacature, een leer- werkplek of een werkervaringsplaats voor een Rooise werkzoekende? Neem dan contact op met Rooi Werkt via Elli de Rijk, 06 4434 6449 of elli@rooiwerkt.nl.