Nina
Nina

Vresselse Ruiters op meerdaagse wedstrijd Geldrop

Sport

Een paar amazones nam deel aan de grote wedstrijd te Geldrop. Een van de mooiste wedstijden van het jaar die over drie dagen verdeeld is met veel deelnamen en mooie prijzen.

Op zaterdagmorgen had Nina van Enckevort haar pony Dinky Toy Z al heel scherp aan de hulpen. In een tweefase wedstrijd, waarin dus de tweede fase op fouten en tijd gaat, reed ze heel snel en zonder fouten naar een derde plek. Bij 54 deelnemers een knap resultaat.

Voor Sidney Renders stond er een progressief op tijd op het programma. Met een hele mooie nul-rit en een hele snelle tijd, mochten ook zij zich als derde opstellen bij de prijsuitreiking.
Nina had in het eerste parcours met Diego een pechfoutje gehad, maar in de tweede wedstrijd op zondagmorgen ging alles weer top. In een snel en wendbaarheidsparcours werd een keurige derde plaats behaald. Daarmee was ze met twee pony's geplaatst voor de finales. Deze werden verreden over een derby parcours. Dat wil zeggen, heel veel hindernissen die een natuurlijk uiterlijk hebben. Alleen Diego wist alle vijftien hindernissen foutloos te nemen. Ook in de barrage met zes deelnemers ging alles naar wens en weer geen fouten en een hele snelle tijd. Er was er echter eentje nog 0,09 seconde sneller, en dus was een tweede plaats haar deel. Heel laat maar wel tevreden werd de terugreis naar Nijnsel weer ingezet.