Vlnr Wim van Meijl (Rhode),  Willy Kremers (VV Nijnsel) en wethouder Jeanne Hendriks tekenen het convenant sport en alcohol
Vlnr Wim van Meijl (Rhode), Willy Kremers (VV Nijnsel) en wethouder Jeanne Hendriks tekenen het convenant sport en alcohol

Rhode en Nijnsel gaan voor NIX18

Algemeen

Sint-Oedenrode - "Drankgebruik door de jeugd is helaas nog steeds meer regel dan uitzondering. Ook de Rooise jeugd pakt maar wat graag een pilsje". Dat vertelde wethouder Hendriks maandagavond in de kantine van VV Nijnsel, voorafgaand aan de ondertekening van het convenant 'sport en alcohol'.

De voetbalverenigingen Nijnsel en Rhode hebben dit convenant als eerste Rooise verenigingen getekend. Dat betekent dat zij er actief op toezien, dat jongeren onder de achttien geen alcoholische dranken nuttigen in en rond de kantine van hun vereniging. Daarnaast krijgen trainers en begeleiders van de jeugdelftallen uitleg over wat alcohol doet.

Naast de beide verenigingen waren ook de hockeyvereniging en de Nijnselse korfbal- en tennisvereniging aanwezig. De Rooise sporttalenten, Lieke de Bever, Mats van den Brand en Rick van den Oever vertelden waarom zij nu nog steeds alcohol afslaan. "Je kunt het niet maken tegenover je sponsor, om met een kater op het veld te verschijnen", was de reden voor de drie topsporters.

Vlnr Lieke de Bever, Mats van den Brand en Rick van den Oever vertellen waarom zij niet drinken
Afbeelding
Afbeelding