Archief
Archief

Rooise softtipdarters gooien hoge ogen

Sport

Sint-Oedenrode- Afgelopen week speelde Kofferen 1 in Mariahout tegen Oranjebar 1. Het werd een zeer mooie pot, die door beide teams op hoog niveau werd gegooid. 't Kofferen nam de winst (15 tegen 10) uiteindelijk mee naar Sint-Oedenrode. Jaap, de captain, was dan ook zeer tevreden met een eindgemiddelde van 4.80 bij cricket.

Het andere team van Café 't Kofferen ontving in de Kofferenbar, op haar beurt het andere team van Oranjebar. Oranjebar 2 leek in het begin ver te gaan winnen van 't Kofferen door met 5-0 voorsprong te pakken. 't Kofferen gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kwam terug. Bij een 8 tegen 8 stand ging het helaas toch mis bij 't Kofferen en verloor het met 17-8.

In de B-poule komen de spelers van Café Oud Rooy uit. Ze speelden hun eerste thuiswedstrijd tegen Nogus 3 uit Boxmeer. Na een moeizame eerste wedstrijd kon het team van Peter vandaag wel de winst op haar schrijven met 17-6.

In de C-poule komen maar liefst drie Rooise teams uit. Toellies 1 ontving Nogus 1 uit Boxmeer. Wat de Toellies met hun captain William lieten zien was boven verwachting. In beide spelsoorten, zowel in de cricket, als in de 01 legs, werden hoge gemiddelden gegooid. Met een 20 tegen 1 winst was het dan ook een terechte uitslag.

Toellies 2 ging op bezoek bij Nie Nog Us uit Boxmeer. Helaas ging het in het begin niet zo goed bij dit team van Michael Toelen, als bij zijn andere team. Met een 5 tegen 0 achterstand werd er even een peptalk gehouden door de captain Kenneth. Dit wierp al snel vruchten af. Het team nam uiteindelijk 12 legs mee naar Rooi en ze lieten er 9 achter in Boxmeer.

Dan hebben we het team van Proeverij VanOuds nog. Ook dit kwam achter te staan met 4 tegen 0. Captain Mark was niet blij en sprak het team moed in via de app. Diederik werd vervangen door Jesse. Dit werkte, het werd weer spannend en het ging mooi gelijk op , bij een 10 tegen 10 stand, werd er aan de laatste leg begonnen. Uiteindelijk bleef deze ook in Rooi en dat resulteerde in een 11 tegen 10 winst voor Proeverij VanOuds.

Europees darten
In café 't Kofferen zou afgelopen dinsdag 22 september een Europese dartwedstrijd gespeeld worden, echter door technische problemen bij de organisatie kon die geen doorgang vinden. Deze wedstrijd word nu gespeeld op dinsdag 29 september. De retourwedstrijd komt op dinsdag 6 oktober. Dit is een halve finale wedstrijd. 't Kofferen is het tweede team uit Nederland dat zich in de Europese finale kan plaatsen.

Het team de Kaai Pro uit Bergen op Zoom heeft zich door haar eerste wedstrijd met 10 tegen 1 te winnen al geplaatst voor de finale. Het Kofferen hoopt op een grote opkomst bij beide wedstrijden, zodat het veel steun kan ondervinden van hun supporters. De wedstrijden beginnen om 21:30 uur.