Een buitentraining van Ontspanning.
Een buitentraining van Ontspanning.

Handboogvereniging Ontspanning

Sport

Sint-Oedenrode - Dinsdag werd bij de Rozelaer weer geschoten in de onderlinge competitie. De dagwinnaar was Jan Gordijn met 220 punten. De overige scores: Antoon Vervoort 218, Jan van Erp 211, Leo van Breugel 204, Antoon Hermes 201, Albert van Ofwegen 137, Jan Habraken 128 en Martie Verhoeven 209 (bm).

Sjef van den Berg heeft in Rio de Janeiro geschoten in het testevent voor de Olympische Spelen. Het team had al brons gehaald en Sjef zat vorige week nog in het individuele toernooi. In de eerste finaleronde won Sjef vrij eenvoudig met 6 – 0 van zijn Poolse tegenstander. De 16e finale won Sjef met 6 – 2 van een Colombiaanse schutter. In de 8e finale kwam hij met 4 – 0 achter te staan tegen een Canadees, maar door drie zeer sterke rondes te schieten won Sjef met 6 – 4. In de kwartfinale trof hij een Italiaan. Deze ronde won Sjef met overmacht: 6 – 0. De halve finale ging gelijk op met zijn tegenstander uit India. De derde ronde kreeg Sjef een kleine voorsprong en door de laatste twee rondes gelijk te schieten pakte hij de winst met 6 – 4. In de gouden finale trof hij de Koreaanse wereldkampioen Kim. Het was een spannende wedstrijd en de schutters schoten drie rondes dezelfde score. Kim schoot echter ook twee rondes een puntje meer en Sjef verloor de finale met 3 – 7. Zilver voor Sjef in Rio, een prachtige prestatie.

Op vrijdagavond is de voor de eerste de Mens Erger Je Niet wedstrijd geschoten. Er worden voor de wedstrijd teams van 4 schutters met een ongeveer gelijke sterkte gevormd. Er wordt geschoten vanaf 25 meter op veldblazoenen. Na elke score worden de pionnen van het spel gezet volgens het geschoten punt. Op het bord gelden de normale regels van het Mens Erger Je Niet spel. De Winnaar na een erg gezellige wedstrijd werd het "zwarte team" bestaande uit Antoon Vervoort, Toon Hermes, Mark Kuys en Frans van de Braak. Het "groene team" bestond uit Jos van den Berg, Jan van Bergen, Wil Kivits en Martijn de Kok. Het "rode team"

Uit Beppie van Bergen, John van Mulukom, Simon Boersbroek en Michael Moonen.

Ook op vrijdagavond schoot de jeugd de 2e competitiewedstrijd bij Concordia. De scores waren: Tim Hulsen 214, Teun Maartens 221, Dione Mesu 207, Floris Mesu 268,Ray Matuszewski 141, Simon Roumen 134 en Rick van de Mortel 151 (PR).

Op maandagavond hebben de vrienden van Pieter Breugel hun clubavond, op dinsdagmiddag de Rozelaer en op vrijdagavond de senioren. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur.