De kampioenen!
De kampioenen!

Nicole, Larissa en Rian clubkampioenen 2015

Sport

Zondag werd door de Nijnselse ruiters en ponyruiters de clubkampioenschappen verreden op de terreinen van de familie van Gastel. Het weer werkte prima mee en de publieke belangstelling was groot.

In de ochtend werd begonnen met de dressuur en 'bixieproeven'. Om kampioen te kunnen worden moet een dressuurproef en springparcours door de ervaren combinatie verreden worden. Voor de kinderen die net komen kijken is er bixie dressuur en een bixie spring proef. Na de dressuur werden in de rijbaan de hindernissen voor de bixie springproef opgesteld. De jonge amazones Marit, Meike, Rian, Femke, Meyke, Wieke en Merel hebben de hindernissen heel stoer allemaal overwonnen. Dit eindigde in het clubkampioenschap voor Rian Koster en Spook. Hierna waren de meer ervaren ruiters en amazones aan de beurt. In tegenstelling tot de verwachtingen rolden hier wel wat balken naar beneden.
Bij de pony's werd de barrage gewonnen door Larissa Laenen. Aangezien ze ook de dressuurproef had gewonnen was het clubkampioenschap voor Larissa en haar pony Kasandera.  Bij de paarden ging de barrage tussen Nicole Gevers, Noortje Gevers, Larissa Laenen, Eline Peters en Monique Gevers. Alleen Nicole wist de barrage foutloos te verrijden bij de andere dames rolde helaas een balk naar beneden.

Nicole en haar paard Bentley wonnen de springproef. Met de dressuurproef eindigde ze net achter Martijn en Gold Alve maar het kampioenschap is net als in 2014 voor Nicole en Bentley.

De individuele uitslagen zijn als volgt:
Pony dressuur: 1. Larissa en Kasandera 2. Kim van Esch en Lady Sita
pony springen:1. Larissa en Kasandera 2. Eveline Hazelberg en Annet
Bixie springen: Marit Foolen en Chaira, Meike Nooijen en Milgros Black Magic
Bixie dressuur: Wieke Koster en Spook
Paarden dressuur:1. Martijn van Stiphout en Gold Alve 2. Nicole Gevers en Bentley
Paarden springen: 1. 1. Nicole Gevers met Bentley 2. Eline Peters met Forever Alve.