Welzijn de Meierij zet zich ook in voor jongeren.
Welzijn de Meierij zet zich ook in voor jongeren.

Welzijn de Meierij zet strategisch beleid op papier

Algemeen

Sint-Oedenrode - Welzijn de Meierij bestaat nu 2,5 jaar. De welzijnsinstelling is voortgekomen uit Stichting Salus (Sint-Oedenrode) en BWI het Palet (Schijndel) Na het inrichten van de organisatie is het zich bezig gaan houden met de toekomst, met het strategisch beleid. Sinds kort staat het op papier in een professioneel beleidsplan onder de titel 'voor veerkrachtige burgers en buurten.' Directeur Trix Cloosterman wilde het plan graag toelichten.

Hoe zijn jullie tot dit beleidsplan gekomen?
"Eerst hebben we intern alles in kaart gebracht. Tijdens een grote stakeholdersbijeenkomst in het Spectrum hebben we ons gepresenteerd aan allerlei partners in Schijndel en Sint-Oedenrode. Er waren 85 mensen uit het werkveld, ambtenaren, wethouders, maar ook afgevaardigden van zorginstellingen en wijkraden, vrijwilligers en ondernemers. Zij hebben hun licht over ons laten schijnen en zo hebben we uiteindelijk onze speerpunten kunnen toetsen en vaststellen."

Kun je wat speerpunten noemen?
"We willen dicht bij de mensen staan. Door een schakel te vormen tussen mensen en organisaties kunnen we betere hulp en ondersteuning bieden. Welzijn voorkomt zorg zeggen we hier altijd. Het is dan ook aan ons om problemen vroegtijdig te signaleren en daar op te anticiperen. Daarnaast willen we optimaal gebruik maken van vrijwilligers om zelfredzaamheid en veerkracht te stimuleren."

Lees meer in DMRK van deze week