Jade Kluijtmans
Jade Kluijtmans

Jade Kluijtmans naar Brabantse Jeugdmasters

Sport

Sint-Oedenrode - Vier Rooise tennissers stonden in het Pinksterweekend in de eindronde van de jeugdkampioenschappen tennis van het district Oost-Brabant. Waar de drie jongens van het gezelschap – Simon Tersmette, Tim Heijmans en Ruben Plaat – dat hadden gedaan via de voorrondes een week eerder, had Jade Kluijtmans zich op basis van haar hoge plaats op de jeugdranglijst automatisch een plek in de eindronde verschaft.

Tersmette wist in zijn eerste partij zijn opponent Mika Dierks – die hem in hun laatste ontmoeting nog wist te verslaan – dit keer wel te verschalken. In een zeer spannende wedstrijd trok Simon in de tiebreak van de derde set aan het langste eind. In het vervolg van zijn toernooi had hij helaas niets in te brengen tegen de als tweede geplaatste Teun van Otterdijk. Alleen in de tweede set wist hij een game te pakken: 0-6 1-6.
Ook Ruben en Tim strandden in de kwartfinales. In de voorrondes had Ruben nog voor dé sensatie van het toernooi gezorgd door Noah Gabriël in een bloedstollende wedstrijd naar huis te slaan. Een week later wist hij Joshua Rooijakkers redelijk eenvoudig te verslaan (6-3 6-4), maar trof hij in Jim Aarts een tegenstander van een te goed niveau. Dit was verre van een schande, want de nummer 23 van Nederland t/m 12 jaar zou ook de latere winnaar van het toernooi blijken.
Heijmans verloor in een driesetter tegen de als tweede geplaatste Roel van der Heijden, die hem tijdens de competitie ook al in het dubbelspel verschalkte: 4-6 6-4 3-6.

Een mooi succes was er wel voor Jade Kluijtmans op de gravelbanen van TV Frisselstein in Veghel. In 2014 wist zij zich te kronen tot districtskampioen t/m 12 jaar en werd ze bovendien derde tijdens de Brabantse jeugdkampioenschappen. Als titelverdedigster stuurde ze dit jaar zeer eenvoudig Pauline van Tilburg met 6-0 en 6-1 naar de kleedkamers. In de halve finale kwam ze uit tegen de taaie Minchae Kim. Dit was op voorhand een interessante ontmoeting, aangezien Kluijtmans deze tegenstandster in 2014 op weg naar haar titel in een driesetter had verslagen. Dit keer had ze voor de overwinning één set minder nodig (6-4 6-4) en mocht ze zich opmaken voor de finale tegen Daniëlle Rieff. Helaas bleek al snel dat titelprolongatie moeilijk zou worden. Door net wat teveel fouten ging Rieff redelijk makkelijk met de overwinning naar huis: 6-2 6-1.

Ondanks deze nederlaag, mag het sporttalent van 2014 van Sint-Oedenrode toch terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Door haar finaleplaats wist ze zich als enige Rooise te plaatsen voor de Brabantse Kampioenschappen die plaatsvinden op 12 en 13 september. Dan zal ze een poging wagen om haar resultaat van vorig jaar te verbeteren. Namens TV De Kienehoef willen we Jade en Tennisorganisatie Mike Martin van harte feliciteren met haar resultaat.